phishing

Erdoğan: Muhtarları ihmal etmemiz mümkün değildir

Erdoğan: Muhtarları ihmal etmemiz mümkün değildir

Erdoğan: Muhtarları ihmal etmemiz mümkün değildir
22 Ağustos 2017 - 20:21

 

 

 

 

Erdoğan: Muhtarları ihmal

etmemiz mümkün değildir

 

 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan:  Milletimizle birlikte çıktığımız büyük ve güçlü  Türkiye'yi inşa yolunda muhtarları ihmal etmemiz mümkün değildir

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ‘39. Muhtarlar Toplantısı’nda  Afyonkarahisar,  Aksaray,  Amasya,  Ankara,  Aydın,  Batman,  Denizli,  Gümüşhane,  Kocaeli,  Kütahya,  Mardin,  Muğla,  Nevşehir,  Rize,  Tokat ve  Tunceli'den gelen muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Afyonkarahisar’dan Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı Köyü Muhtarı Faruk Oflaz ve Çatkuyu Köyü Muhtarı Ramazan Adak da katıldı.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

MUHTARLARIN İTİBARI ARTIYOR

Konuşmasında en son ramazan ayında iftar vesilesiyle muhtarlarla bir araya geldiğini anımsatan Erdoğan, 2015 yılı Ocak ayından beri sürdürdükleri bu güzel buluşmaları,  Türkiye'deki tüm muhtarlarla kucaklaşana kadar devam ettireceklerini bildirdi.

Devletin en üst mercisi olan  Cumhurbaşkanı ile en yaygın ve sayıca en çok temsilcisi olan muhtarların tarihte ilk defa bu şekilde yüz yüze geldiğini belirten Erdoğan, “Milletimizle birlikte çıktığımız büyük ve güçlü  Türkiye'yi inşa yolunda muhtarları ihmal etmemiz mümkün değildir. Bu buluşmaların başlamasıyla, muhtarlarımızın hem mahallelerindeki hem de kurumlar nezdindeki itibarlarının zaten olması gereken seviyeye çıktığının haberlerini de memnuniyetle alıyorum” diye konuştu.

MİLLETİN TEVECCÜHÜNE SAYGI DUYARIZ

Erdoğan, daha önceki dönemlerde  Türkiye'de birilerinin ısrarla muhtarları küçümsemeye çalıştığına işaret ederek, şunları söyledi:

“1998 yılında siyasi yasaklı durumuna düştüğüm zaman kendi akıllarınca beni tahkir etmek için 'muhtar bile olamaz' manşeti atmışlardı. Halbuki biz biliyoruz ki bu tür yaklaşım içinde olanların hiçbiri de oturdukları mahallenin muhtarlığına aday olsalar seçilemezler. Çünkü milletimiz bunlara güvenip, mahallesini teslim etmez. Bunlara 5 koyun ver, kaybedip gelirler. Milletin huzuruna çıkıp destek istemek, oy almak, sandıktan başarıyla çıkmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Bunun için muhtarlıktan başlayarak, milletimizin teveccühünü kazanarak sorumluluk üstlenen herkes benim nezdimde muteberdir, kıymetlidir. Seçimle göreve gelenlerden bazılarıyla anlaşamıyor olabiliriz, farklı düşünceler, yaklaşımlar içinde olabiliriz. Milletimize bunları anlatıp, meseleyi kendi açımızdan açıklarız. Ama milletin teveccühüyle göreve gelmişse, bu emanete ihanet etmediği sürece biz, kendisine saygı duyarız”

HİÇBİR MUHTAR KARDEŞİMİZİ ÖZEL OLARAK DIŞLAYAMAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhtarlarımız arasında da bizim düşünce ve gönül dünyamızın dışında fikir ve meşrep sahibi arkadaşlarımız olabilir. Kendileriyle bire bir karşılaşırsak oturur, konuşur, tartışır müzakeremizi de yaparız. Biz, terör örgütleriyle arasına mesafe koymuş olması şartıyla, hiçbir muhtar kardeşimizi özel olarak dışlayamayız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kapısı tüm muhtarlarımıza açıktır, bunu böyle bilmenizi isterim” dedi.

Bu anlayışla muhtarların tamamına ulaşana kadar bu buluşmaları sürdüreceklerini anlatan Erdoğan, yeni yapılan binada aynı anda 2 bin kişiye hitap etme ve ikram imkanının olacağını, o zaman çok daha seri bir şekilde bu toplantıların yapılacağını kaydetti.(AA)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum