phishing

Emirdağlılara yobaz diyen Barbaros Şansal’a büyük tepki

Emirdağlılara yobaz diyen Barbaros Şansal’a büyük tepki

Emirdağlılara yobaz diyen Barbaros Şansal’a büyük tepki
14 Kasım 2018 - 20:17 - Güncelleme: 14 Kasım 2018 - 21:46

2017 yılında Belçika'ya sığınan Moda tasarımcısı ve LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transgender) savunucusu olan Barbaras Şansal, Pazar günü twitter üzerinden attığı bir tweet ile Brükselli Emirdağlılara "Yobaz" diyerek hakaret etti.

Türkiye’de  2013'teki Gezi protestolarında iktidar karşı söylemleri ile adından söz ettiren ve sosyal medyada çok tartışılan  paylaşımları nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla tutuklanıp cezaevine giren moda tasarımcısı Barbaros Şansal, 2017 yılında şartlı tahliye edildikten sonra Belçika'ya sığınmıştı. Belçika'ya geldiği günden bu yana Brüksel yakınlarındaki Tervuren kasabası'nda yaşayan Şansal, Pazar günü twitter üzerinden attığı bir tweet ile Brüksel'deki Emirdağlılara "Yobaz" diyerek hakaret etti.

Moda tasarımcısı ve LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transgender) savunucusu olan Barbaras Şansal, Euronews Türkçe'nin Belçika'da Flaman millyetçilerin AB binalarına saldırması, hükümete mülteci ve göç anlaşması konulu haberiyle ilgili olarak yaptığı yorumda; "Son derece haklılar, Faslı ve Afyon Emirdağlı yobazları gördükçe hem de!" diyerek Belçika'nın Yeni Flaman İttifakı Partisi NVA,eski göç bakanı Theo Francken ve Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen, PKK propagandası yapmakla suçlanan Yeni Flaman İttifakı Partisi (N-VA) Milletvekili Zuhal Demir'i de etiketlemesi gözlerden kaçmadı.

 

Gurbetçi Emirdağlılar Tepkili

 

Atılan bu tweet sonrası gerek sosyal medyada gerekse diğer mecralarda tepkilerini gösteren Emirdağlılar, olayı adli boyuta taşımakta kararlı.Twitter üzerinden Emirdağlıların tepkisiyle karşılaşan Barbaros Şansal, birçok kullanıcının kendisini hakkında yazdıklarını retweet ettikten sonra engelleme işlemi gerçekleştiriyor.

Konuyu sosyal medya hesabından değerlendiren Belçika’da yaşayan Emirdağlı gazeteci Nejdet Özkan ;”  Belçika'daki Emirdağlılara hakaret eden ve küçük gören bu vatanına dahi gidemeyen, yurt dışındaki Vatan Sever Emirdağlılara kurban olsun...Emirdağlı misafirperverdir...Emirdağlı vatanseverdir... Emirdağlıdan hain çıkmaz...Afyonkarahisar'ın En Aydın İlçesidir..” diyerek tepkilerini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum