phishing

“Ekonomik vaatler Ak Parti’nin oylarını arttırdı”

“Ekonomik vaatler Ak Parti’nin oylarını arttırdı”   Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programına 1 Kasım seçim sonuçları hem ilimiz hem de ülkemiz açısından değerlendirildi. Gazeteci İsmail Akar’ın ...

“Ekonomik vaatler Ak Parti’nin oylarını arttırdı”

“Ekonomik vaatler Ak Parti’nin oylarını arttırdı”   Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programına 1 Kasım seçim sonuçları hem ilimiz hem de ülkemiz açısından değerlendirildi. Gazeteci İsmail Akar’ın ...

“Ekonomik vaatler Ak Parti’nin oylarını arttırdı”
07 Kasım 2015 - 17:35

“Ekonomik vaatler Ak Parti’nin oylarını arttırdı”

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programına 1 Kasım seçim sonuçları hem ilimiz hem de ülkemiz açısından değerlendirildi. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

“Eğer yurt dışı oyları olmasaydı HDP barajı aşamayacaktı”

Ak Parti’nin 1 Kasım seçimleri sonucunda yaklaşık yüzde 50’ye yakın oy aldığı bilgisini paylaşan Gazeteci İsmail Akar, “Ak Parti bu seçimde geçen seçime göre 4 milyon 500 bin oy arttırdı ve tek başına iktidar oldu. CHP yüzde 25, MHP yüzde 12 ve HDP ise yüzde 10,7 oranında oy aldılar. Eğer yurt dışı oyları olmasaydı HDP barajı aşamayacaktı. Yurtdışında Ak Parti’den sonra HDP ikinci en yüksek oy alan parti oldu. Afyonkarahisar’da ise Ak Parti yüzde 63,5, MHP yüzde 17 ve CHP ise yüzde 16 oranında oy aldılar. Geçen seçime göre MHP’nin ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de oy kaybettiğini görüyoruz. 1 Kasım seçimleri sonucunda Ak Parti’den Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, MHP’den Mehmet Parsak ve CHP’den ise Burcu Köksal 26.Dönemde TBMM’de ilimizi temsil etme hakkını kazanan isimler oldular. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Bu sonuç bence ciddi bir başarıdır”

Ortaya çıkan tablonun hiç kimsenin beklemediği şekilde sonuçlandığını belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Hatta Ak Parti yöneticilerinin ve dünyanın çeşitli yerlerinden ülkemizdeki seçimleri izleyen çevrelerin de beklemediği bir sonuç oldu. Bu sonuç, 7 Haziran’dan sonra partilerin içine düştüğü acınası duruma seçmenin verdiği tepkidir. 7 Haziran sonrası 33 gün Ak Parti ile CHP koalisyon görüşmesi yaptılar. 33 günün sonunda herkes koalisyonun kurulacağını zannetti. Sonra çıkıp CHP bize koalisyon teklif edilmedi dedi. O zaman bu 33 gün ne görüşüldü? Bir tarafta her şeye hayır diyen MHP vardı. Büyük bir istikrarsızlık yaşandı. Bu süreçte ekonomik sıkıntıların olduğu konuşuldu. MHP ve CHP’nin geçen seçimde önerdiği bazı ekonomik vaatler 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’yi de harekete geçirdi. Asgari ücretle ve diğer ekonomik konularla ilgili Ak parti’de çeşitli vaatler açıkladı. Bu sonuç bence ciddi bir başarıdır. Şapka çıkarılacak bir başarıdır. Ak parti’yi kutluyorum” diye değerlendirmede bulundu.

“Herkes cebi ve midesinin derdiyle uğraşıyor”

Ak Parti’nin bu denli yüksek oy almasının kendisi açısından da sürpriz olduğunu vurgulayan Gazeteci Ahmet Tunca, “Sonuçlara şapka çıkarıyorum. Milli egemenliğe hepimiz saygılıyız. Halk bunu istemiştir. Ancak yüzde 50’nin karşısında bir yüzde 50 muhalefet olduğu da unutulmamalıdır. Millet istikrardan yana deniliyor ama bence millet cebinin istikrarından yanadır. İnsanlar ülkemizde var olan düzenin bozulmasını istemiyorlar. Millet tüketmeye bağımlı hale geldi. Müthiş bir tüketim toplumu yaratıldı. Vatandaşlar bu tüketim toplumundan vazgeçmek istemiyorlar. Ülke ekonomisi üretmiyormuş, dış politikası batıyormuş, insan hakları ve Anayasa gibi konular kimsenin umurunda değil. Bunlarla millet uğraşmıyor. Herkes cebi ve midesinin derdiyle uğraşıyor. Bu yüzde 50 bence buradan gelmiştir. 7 Haziran sonrası hükümet kurulamaması falan muhalefetin oylarının düşmesinin nedeni değildir. Halk parlamenter sistem olmuş, başkanlık sistemi olmuş bunlara pek bakmıyor. Herkes bulunduğu noktanın devam etmesiyle ilgileniyor. Sözün özü millet kendi cebinin derdindedir” şeklinde konuştu.

“Seçim sonuçlarıyla ilgili anket algısı üzerinden bir hayal kırıklığı oldu”

Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Seçimden birinci çıkan Ak Parti’yi de tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarıyla ilgili anket algısı üzerinden bir hayal kırıklığı oldu. Genelde Ak Parti’nin seçim öncesi yapılan anketlerde yüksek oyda gösterildiği ama seçim sonrası bu ankete göre daha düşük oy aldığı biliniyordu. Bu seçimde ise tam tersi oldu. Anketlerde Ak Parti’nin oy oranı daha düşükken, seçimde aldığı oy ise yüksek çıktı. Yine sandığa gitme oranı yüksek olursa Ak Parti’nin oyu düşer deniliyordu. Bu seçimde gördük ki sandığa gitme oranı yükseldikçe Ak parti’nin oyu da arttı. Bu konularda Ak Parti’ye haksızlık yapıldığı anlaşılmış oldu. Ayrıca Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla yerine geçen Davutoğlu’nun halka umut olamadığı konuşuluyordu. Bu son seçim bu düşünceyi de yalanladı. Seçim yasaklarından önce açıklanan anketlerde Ak parti 43-44’lerde görünüyordu. Bence bu oran son günlerde yükseldi. Ekonomik vaatlerin bu oranın yükselmesinde etkisi olduğu kanaatindeyim” diye görüşlerini açıkladı.

Yayının son bölümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’de vefatının 77.yıldönümünde saygı ve rahmetle anıldı.

Dinleyicilerin yoğun iletileriyle katıldıkları Basın Odası 575.programıyla dinleyicileriyle buluştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum