phishing

Efeler Belediyesi engelli aileleri uınutmadı

Efeler Belediyesi engelli aileleri uınutmadı

Efeler Belediyesi engelli aileleri uınutmadı
15 Aralık 2017 - 12:34

Efeler Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda; engellerini aşmayı başarmış aileleri ağırladı.

Efeler Kent Konseyi binasında gerçekleşen toplantıda, hayatın her alanında var olmayı başarmış bedensel engelli bireylerin rol model olduğuna ve böyle örneklere değer verilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu'nun düzenlediği etkinliğe katılan engelli ailelere hediye gönderdi. Başkan Özakcan, "Asıl engel yürektedir ve biz biliyoruz ki engelleri beraber aşabiliriz. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza desteğimiz artarak devam edecek. Efeler Belediyesi sadece Engelliler Günü'nde değil, her gün sizlerle beraberdir" dedi.

Toplantıda ağırlanan bedensel engelli Mustafa Erol ve Serdar Erturan, anneleri Hatice Erol ve Zeynep Erturan'la birlikte, yaşadıkları zorlukları anlatarak, engellerine rağmen elde ettiği başarıları anlattı.

Destek verildiği zaman bedensel engelli bireylerin de toplumda aktif rol alabileceklerine dikkati çeken bedensel engelli 30 yaşındaki Serdar Erturan, "Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde memurum. 4 yıllık üniversite mezunuyum. Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdim. Sonrasında da ikinci üniversiteme başladım. Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünü okuyorum. Bunun yanında Engelliler Spor Kulübünde basketbol oynuyorum. İş, okul ve sporu bir arada götürüyorum. Aynı zamanda ehliyet aldım aktif araç kullanıyorum. Annem ve babamın hakkını ödeyemem. Beni sırtında okula götürüp getirdiler. Efeler Belediye Başkanımızın da çok desteğini gördük. Bizlere verdiği destekler hayatımızı kolaylaştırıyor. Destek ve değer veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Hatice Erol bedensel engelli oğlu 36 yaşındaki Mustafa Erol hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu: 

"Oğlum konuşma zorluğu yaşadığı için onun hakkında bilgileri ben vereyim. Öğretmenleri ve bizler konuştuklarını anlıyoruz fakat onunla zaman geçirmeyenler anlamakta güçlük çekiyor. Mustafa, 2 yıllık Halkla İlişkiler Bölümü okudu. Üzerine İşletme Bölümü okuyarak 4 yıllık üniversite mezunu oldu. Şimdi ise Adnan Menderes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. Tezini yazıyor. Bilgisayar kullanıyor. Burnuyla, kendi hayatını anlatan kitap yazdı. 'Herkes beni engelli sanıyo' ismini verdiği kitabı 7 yılda bitirdi. Biz bu süreçte Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan'ın da desteğini gördük. Başkan Özakcan'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum