phishing

DP Genel Başkanı Uysal: Türkiye’yi korkular üzerinden kendilerine mahkum etmek istiyorlar

DP Genel Başkanı Uysal: Türkiye’yi korkular üzerinden kendilerine mahkum etmek istiyorlar

 DP Genel Başkanı Uysal: Türkiye’yi korkular üzerinden kendilerine mahkum etmek istiyorlar
29 Mayıs 2018 - 23:54

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, Afyon’da Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in düzenlediği mitinge katıldıktan sonra İl Başkanlığında bir konuşma yaptı

 

 

“Kısa vadeli bir seçim öngörerek “muhalefet nasıl olsa hazır değil, biz tencerede pişirelim kapağında yiyiverelim mantığıyla” yapılan bu teşebbüsün karşısına “Millet İttifakı” olarak çıktık”

 

 

Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Afyonkarahisar Anıtpark Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılan Genel Başkan Gültekin Uysal, mitingin ardında Afyon İl Başkanlığına giderek orada partililerle buluştu. Burada bir konuşma yapan Genel Başkan Uysal, şunları ifade etti:

 

 

“Bu kutlu davanın ideallerini bayrak yapıp yarınlara taşımak için verdiğimiz bu kutlu mücadelede inşallah bu seçimler, önemli bir eşiği geçmemize vesile olacaktır”

 

 “Milletimizin derinden bir nefes alabilmesi adına bu mücadeleye ortak olmaya, Türkiye’nin dününü çalanlara yarınlarını çaldırtmamak adına ortaya bir güç koymaya çalıştığımız bu süreçte kararlılığından vazgeçmeyen, kendi temel değerlerine ve ideallerine sıkı sıkıya bağlı tüm demokratlara şükran duygularımı ifade etmek isterim.

 

 Zor yılları geride bıraktığımızı ümit ediyorum. Ülkemizde, yakın siyasi tarihimizde daha önce hiç şahit olmadığımız böylesine zorlu bir dönemi geçirmiş olmayı ümit ediyorum. Siyasetin maddi ve diğer boyutlarıyla önüne yapısal engellerin bilerek ve isteyerek örüldüğü bir noktada, bu kutlu davanın değerlerini, ideallerini bayrak yapıp yarınlara taşımak adına verdiğimiz bu kutlu mücadelede inşallah bu seçimler, önemli bir eşiği geçmemize vesile olacaktır.

 

 

 

“Türkiye’yi korkular üzerinden kendilerine mahkum etmek istiyorlar”

 

 Nereden geldiğimizi de Türkiye’yi nereye götürmek istediğimizi de biliyoruz. Bu büyük ülkenin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkartmak, bu ülkeyi yönetenlerin meselesidir, onların sorumluluğundadır.

 

Türkiye’yi korkular üzerinden kendilerine mahkum etmek isteyen, ülkeyi pek çok veballi işe, suça ortak edip kitleleri yoksullaştırarak, eğitimsizleştirerek sonra da bu sürecin içerisinden kendilerini kurtarabileceklerini sananlar var. Bu büyük ülkenin kuruluşunun da kurtuluşunun da şahidi Afyon’umuz, Türk Milleti’nin 300 yıllık gerileyişinin toprağa gömüldüğü bu belde şahittir ki; bu kavgayı, mücadeleyi yarınlara taşımak adına 24 Haziran gününe kadar derdimizi anlatmak, düşüncelerimizi paylaşmak için çalışmaya devam edeceğiz.

 

 Kısa vadeli bir seçim öngörerek “muhalefet nasıl olsa hazır değil, biz tencerede pişirelim kapağında yiyiverelim mantığıyla” yapılan bu teşebbüsün karşısına “Millet İttifakı” olarak çıktık. Farklı siyasal programlara sahip olan ama ortak derdi; millet, bu milletin bekası, geleceği olan siyasi partiler CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile birlikte 72 yılı aşan büyük bir geçmişin sahibi olan ve bugün büyük bir gururla temsil ettiğimiz Demokrat Parti olarak, her zamankinden daha fazla ağırlığımızı koymamız gereken bir günde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

 

 

 

“27 Mayıs’ın bir yıldönümünü daha hicranımızı içimize akıtırcasına idrak ettik”

 

 Dün 27 Mayıs’tı. Sadece siyasi hareket olarak bizim tarihimizde değil bu büyük ülkenin tarihinde de kapkara bir günü temsil eden 27 Mayıs’ın bir yıldönümünü daha hicranımızı içimize akıtırcasına idrak ettik.

 

 Bunca zaman geçmesine, bunca acılar çekilmesine rağmen, çok acı idamların yaşanmış olmasına, pek çok haneye acılar düşmesine rağmen hala birtakım marjinal unsurların yüreklerin de gönüllerin de kabul etmediği bir şekilde Demokrat Parti ve onun Şehit Başbakanı Adnan Menderes’e karşı bitmek tükenmek bilmez husumetlerini, kinlerini bugün bile kustuklarını üzülerek görüyoruz. Sadece marjinal diye ifade edemeyiz; birtakım akademisyenlerin, sorumluluk makamında bulunanların dün örneğini gördüğümüz gibi Atatürkçü Düşünce Derneği’nin sayfasından neredeyse darbeyi alkışlayacak bir açıklamanın yapıldığı bir günün akabinde bu üzüntüyle, bu duyguyla bunları ifade ediyorum.

 

 Mücadelemiz bitmemiştir ve bitmeyecektir. Bu mücadeleyi eninde sonunda bu milletin vicdanlarından fışkıran iradesiyle ete kemiğe bürünmüş ve onun temsilcileriyle beraber tarihin gördüğü en büyük kalkınmayı, en büyük hizmetleri ortaya koymuş, bu silsile içinde başta Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ı, Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’i, büyük liderlerimiz, cumhurbaşkanlarımız Turgut Özal’ı, Süleyman Demirel’i ve onların mücadele arkadaşlarını bir kez daha rahmetle minnetle yad ediyorum.

 

 

 

“Yarınlarımızın aydınlık olmasını diliyorum”

 

 Çok zorluklar aşarak geldik. Kendi içimizde ve dışımızda bin bir çekilmez çileyi hep beraber çekerek geldik. Bütün bunları ruhumun en derinlerinde hissederek yol almaya bu mücadelede önde koşmaya gayret gösterdik. Sağımıza solumuza bakmadan, birilerinin telkinlerine kulak asmadan bu milletin tarihi yürüyüşünü kaldığı yerden devam ettirebilmek adına her zaman çok kıymetli demokratlar olduğu bilinciyle bu mücadeleyi verdik. Bugün de inşallah TBMM’de yeniden Demokrat Parti ile beraber yarınlarda milyonlarla yeniden kucaklaşacağımız günlerle beraber, yeniden hayra anahtar şerre kilit olmak adına mücadele verdiğimiz günlerin arifesinde olduğumuz inancıyla alın teri akıtan, dualarını paylaşan tüm dostlarımıza, tüm dava arkadaşlarımıza özellikle bugün hatırımızı sayarak bir mesuliyet duygusu içerisinde uzak şehirlerden bu heyecana ortak olabilmek için bizlerle beraber olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Yarınlarımız aydınlık olsun diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum