phishing

Dinar’da Organik İstiridye Mantarı Üretimi Başladı

Dinar’da Organik İstiridye Mantarı Üretimi Başladı

Dinar’da Organik İstiridye Mantarı Üretimi Başladı
03 Nisan 2018 - 11:21

 

Dinar’da Organik İstiridye Mantarı üretimi başladı.

Dinarlı Emekli Öğretmenimiz Ahmet Talip Çakır ve Elektrik Teknisyeni Onur Çakır tarafından Yeni Sanayi yolu üzeri Jandarma binası karşısında 2017 Kasım ayı tarihinde kurulan OYESTA Organik Mantar Çiftliğinde mantar üretimi başladı. Hiçbir katkı maddesi ve kimyasal kullanılmadan özel bir teknik ile doğal ortamda yetiştirilen mantarlar tamamen organik. OYESTA Organik Mantar Çiftliği İşletmecilerinden Ahmet Talip Çakır, ilk ürün hasadının alınmasıyla birlikte Belediye Başkanı Saffet Acar’a ziyarette bulundu.

Afyonkarahisar ve bölgesinde tek olan, hiçbir kimyasal madde kullanılmadan organik elde edilen ürün hakkında bilgi veren Çakır şunları söyledi; “2017 Kasım ayında faaliyetlere başladığımız çiftliğimizde ürün hasadımızı aldık. Otomasyon sistemi ile mantarlarımızı el değmeden organik yetiştiriyoruz, ilaç ve doğal olmayan hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Mantarımız kırmızı et tadında ve kırmızı et’ de bulunan proteinin 4 katı protein içerir ve kolesterolü düşürür. Antibakteriyel özelliğinde ve antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, yüksek besin değeri taşır ve kolesterolü kontrol eder. 250 metrekare bir alanda elde ettiğimiz bu organik ürünlerimizi ilk olarak Dinar’da iç piyasada değerlendireceğiz, ilerleyen zamanlarda ise Kuzu Göbeği Mantarı ve Türüf Mantarı üretimi yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

Başkan Saffet Acar, organik mantar üretim çiftliğini Dinar’da açtığı ve istihdam sağladığı için Ahmet Talip Çakır’a teşekkür etti. Acar mantarı daha önce denediğini, lezzet olarak kırmızı et tadında, et’ den protein olarak 4 kat değerli ve 4 kat ucuz olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ekonominin bu zor zamanlarında üretim ve ticaret yapmak gerçekten çok zor ve risklidir. Bizim bölgemizde olmayan bir ürünü organik olarak üretmeyi başarmışsınız. Bizlerde Dinarlılar olarak OYESTA Organik Mantar Çiftliğine her türlü desteği vereceğiz ve sofralarımızda bu mantarı bulunduracağız.” Dedi

Acar, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini belirterek Dinar’a kazandırılan tesis için Çakır ailesini tebrik etti. Alınan bilgiye göre, Organik İstiridye Mantarının kısa süre içinde piyasada olacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum