phishing

Dinar’da Cumhur ittifakının adayı Nihat Sarı oldu

Dinar’da Cumhur ittifakının adayı Nihat Sarı oldu

Dinar’da Cumhur ittifakının adayı Nihat Sarı oldu
07 Aralık 2018 - 15:10

 

 

AK Parti ile MHP arasında yaklaşık 3 aydır yaşanan siyasi görüşmeler sonuçlandı. Geçtiğimiz akşam tv kanalında uzlaşmanın sağlandığını ve MHP’nin adayı olan Nihat Sarı’nın Cumhur İttifakının ortak adayı olduğunu söyleyen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, adayın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

AK Parti’de aday adaylığı başvurularının başlamasıyla birlikte on, on iki aday adayı sosyal medyadan aday olmak istediğini açıklamıştı. Daha sonradan resmi sürecin başlaması ve aday adaylığı şartlarının netleşmesiyle birlikte AK Parti’ye sadece 5 aday adayı başvurmuş diğer ismi geçen adaylar adaylıktan çekildiklerini ifade etmişlerdi. AK Parti’de Burhanettin Yüksel, Ahmet Çetin, Muharrem Öztürk, Neşe Taşpınar ve İrfan Cihan resmi başvuru bedellerini yatırarak aday adaylığı başvurularını ilçe teşkilatına teslim etmişlerdi.

AK Parti’de yaşanan bu gelişmelere göre MHP’de Dinar’da belediye başkan adaylarının Nihat Sarı olduğunu resmi olmasa da parti yetkilileri tarafından ifade edilmekteydi. MHP Nihat Sarı’nın üstünde çok durdu. Her zaman adayımızın yanındayız, ittifak adayı ya da MHP’den Nihat Sarı’nın kesinlikle aday olacağını ısrarla her ortamda belirtmişlerdi. İl, ilçe, genel merkez ve milletvekilleri arasında defalarca görüşmeler gerçekleştirildi. Ankara’da adayların da katılımlarıyla bir toplantı olmuş ve anlaşmaya varılamamıştı. En son ise MHP Milletvekili Mehmet Taytak Umut Gazetesi’ne verdiği demecinde Nihat Sarı’nın Ak Parti’den ortak aday olması için teklif yaptıklarını ve Ak Parti’den cevap beklediklerini belirtmişti.

Yaşanan bütün bu olayların ardından, Milletvekili Taytak Afyonkarahisar’da Nihat Sarı’nın ortak aday olduğunu açıkladı.

Şimdi ise Nihat Sarı’nın ortak adaylığıyla alakalı resmi sürecin nasıl işleyeceğini göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum