phishing

Dinar’da Ağaçlandırmaya SİT Engeli

Dinar’da Ağaçlandırmaya SİT Engeli

Dinar’da Ağaçlandırmaya SİT Engeli
30 Mart 2018 - 00:36

Dinar’ bağlı Pınarbaşı ve Gazi Mehmet Çavuş Mahallelerinin arka kısmında kalan, Bülücalan Köyü yolu üzerinde bulunan ormanlık alana yapılacak olan ağaçlandırma çalışmaları resmi olarak durduruldu.

Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü tarafından SİT alanı ilan edilerek durdurulan ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı bölgeyi üç mahalle muhtarı yerinde inceledi.

Dinar Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince masraf edilerek fidan dikilecek yerler kazılmış ve bütün hazırlıklar yapılmıştı. Yaklaşık 20 bin fidanın toprakla buluşacağı bölge Müze Müdürlüğü tarafından SİT alanı ilan edilerek çalışmalar durduruldu.

Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü tarafından sit alanı ilan edilen bölgeyle alakalı olarak bir açıklama beklenirken, kaçıncı dereden sit alanı ilan edildiği de henüz belirtilmedi.

Gazi Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Aziz Yılmaz ve Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, bu bölgeye fidan dikilmesi, erozyona ve sel felaketlerine karşı önlem alınması amacıyla ilgili kurumla birlikte gerekli çalışmaları yapmışlardı. Üç muhtar sit alanı ilan edilen bölgeyi inceledi. Dağlık yüksek bir yamaç olan ve yaklaşık 8 hektarlık alan için bir açıklama yapan muhtarlar şunları söyledi, “Dinar’ın ağaçlandırılması, şehrimizin görüntüsünün değişmesi açısından bölgenin ağaçlandırılmasını talep ettik. Orman bölgesi olarak bu alana çeşitli fidanlar dikilecekti. Orman İşletme Müdürlüğü dikilecek olan fidanların yerlerini bile kazdırmıştı. Tam bu sırada sit alanı ilan edildiğini duyduk. Sit alanı ilan edilse bile bu fidanların bu alana ne zararı olabilir?, madem ki burası sit alanı o zaman bu bölgenin altında çok değerli doğal değerler var. O zaman müze müdürlüğü bu değerli değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak müze kazandırsın” dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum