phishing

Defterdar Kısa’dan basit usul mükelleflerine uyarı

Defterdar Kısa’dan basit usul mükelleflerine uyarı

Defterdar Kısa’dan basit usul mükelleflerine uyarı
09 Şubat 2016 - 12:27

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 1 Şubat’ta başlayan basit usul mükellefleri beyanname verme süresinin 25 Şubat’ta dolacağını açıkladı.

Kısa yaptığı açıklamada, basit usule tabi vergi mükelleflerinin beyanname verme işlemlerinin 01 Şubat 2016 tarihi itibariyle başladığını ve Vergi Dairelerinin beyanname almaya devam ettiğini belirtti. Basit usul mükelleflerinin beyanname verme süresinin 25 Şubat’ta sona ereceğini bildiren Defterdar Kısa, 1. taksit ödemesinin ise en geç 29 Şubat 2016 tarihine rastlayan Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gerektiğini söyledi.

 

Defterdar Yaşar Kısa bu konu ile ilgili olarak basit usul mükelleflerine şunları hatırlattı:

“Gelirin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olması halinde, 2015 yılı kazançlarına ilişkin yıllık beyanname 2016 yılı Şubat ayının başından yirmibeşinci günü akşamına kadar verilecektir.

Basit usulde tespit edilen ticari kazanç yanında beyana tabi başka bir gelir unsurunun bulunması halinde, 2015 yılı kazançlarına ilişkin yıllık beyanname 2016 yılı Mart ayının başından yirmi beşinci günü akşamına kadar verilecektir.

Beyanname, kayıtlı bulunulan vergi dairesine verilecektir.

Beyanname elden verilebileceği gibi posta ile de gönderilebilecektir.

Beyanname taahhütlü olarak posta ile gönderildiğinde, postaya veriliş tarihi beyannamenin verildiği tarih olarak kabul edilecektir.

Beyanname normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, Vergi dairesine ulaştığı tarih beyannamenin verildiği tarih olarak kabul edilecektir.

Tam otomasyona geçen vergi dairesi mükellefleri beyannamelerini, elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi almış olan, basit usul mükelleflerinin bağlı olduğu meslek odaları veya 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler aracılığı ile elektronik ortamda gönderebilirler.

 

BEYANNAMELER OKUNAKLI ŞEKİLDE DOLDURULMALI

Beyanname bir örnek doldurulacaktır. Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak büyük matbaa harfleri ile doldurulacaktır.

Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen gösterilecektir.

Rakamlar arasına herhangi bir işaret konulmayacaktır.

Sayısal ifadeler Romen rakamı ile yazılmayacaktır.

Alfabetik karakterler sola, sayısal karakterler sağa yanaşık olarak yazılacaktır.

 Elektronik ortamda beyanname verecek olan mükellefler beyannamelerini, https://ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak dolduracaklardır.

Şubat ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi Şubat ve Haziran aylarında, iki eşit taksitte ödenecektir.

Basit usulde tespit edilen ticari kazanç yanında beyana tabi başka bir gelir unsurunun bulunması halinde Mart ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında, iki eşit taksitte ödenecektir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum