phishing

Çöl ovasında toplanan başkanlar Büyükşehir olmasını istemiyoruz diyemediler

Çöl ovasında toplanan başkanlar Büyükşehir olmasını istemiyoruz diyemediler

Çöl ovasında toplanan başkanlar Büyükşehir olmasını istemiyoruz diyemediler
18 Ocak 2018 - 09:33

ÇÖL Ovası Belediyesiz Olmaz

Nüfusu 500 bini aşan illerin Büyükşehir olması Büyükşehir düzenlemesi ile gerçekleşmeye başlamasının ardından kapanacak olan iki kasaba belediyesinden ilk tepkiler gelmeye başladı. Çöl Ovasının belediyesiz olmayacağını, çöp toplama hizmetinden, itfaiye, cenaze, su, kanalizasyon, yeşil alanların korunması gibi pek çok işlerin aksayacağı dolayısıyla iki kasabanın birleştirilerek tek bir belediye olarak devam etmesi gerektiği ifade edildi.

Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er ve Yönetim Kurulu Üyelerin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

İki kasaba belediye başkanı Afyonkarahisar’ın büyükşehir olmasının ardından belediyelerin kapanacağını, bu konuda kendilerine destek olunmasını istedi.

Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel toplantıda yaptığı konuşmasında, Çöl ovası için belediyelerin öneminin çok büyük olduğunu, cenaze hizmetlerinin, mezar kazma işlemlerinin ve diğer pek çok önemli hizmetlerin yapılamaz duruma geleceğini belirterek şunları söyledi, “Büyükşehir ya da bütünşehir olduğumuz zaman atıl bir durumda kalacağımız kesin. Çöl Ovasında en az bir belediyenin olması gerekiyor. Tatarlı Belediye Başkanımızla birlikte bunun mücadelesini vereceğiz. Çünkü çöl ovasını bir belediyenin yönetmesi gerekir. Belediye olarak birçok hizmeti çöl ovasına veriyoruz. Örneğin belediyelerin itfaiye araçları var. Olası bir yangında müdahale ediliyor. Ya da vatandaşlarımızın cenaze işlemlerinde mezar kazma da kepçe gönderip vatandaşın işini kolaylaştırıyoruz. Sayamayacağımız diğer bütün hizmetlerden çöl ovası mahrum kalmamalıdır” dedi.

“Bu Millet Öksüz Kalır”

Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş belediyede gerçekleşen toplantıyla alakalı olarak belediyelerin kapanması durumunda çöl ovalı vatandaşların öksüz kalacağını ifade ederek şunları söyledi, “Çöl Ovasının ve Dinar’ın kalkınmasını istiyoruz. Çöl ovalılar çok büyük zorluklar çekiyor. Belediyeler burada milletin anası babası, kapanırsa bu millet öksüz kalır. Belediye hizmetleri olarak her şeyi yapıyoruz” dedi.

Vatandaş Çok Tepkili

Çöl Ovasında bulunan köylerde ikamet eden vatandaşlar iki belediyenin de kapanacak olmasına çok tepkili. İki belediyenin de en iyi hizmeti verdiğini savunan vatandaşlar, belediyelerin kapanmaması gerektiğini, yeni bir düzenleme yapılarak nasıl ilçe belediyeleri kapanmıyorsa, kasaba belediyelerinin de kapanmaması gerektiğini ifade etti.

 

Nüfusu 500 bini geçen toplam 12 il Büyükşehir olacak. Peki hangi iller Büyükşehir kapsamına girecek.

Yerel yönetimlerle ilgili Yapılacak olan son düzenleme ile birlikte ülkemizde Büyükşehir olacak illerin sayısı artacak. yerel yönetimlerle ilgili Yeni düzenlemede sonra gelinirken, yapılacak olan son çalışmalarla birlikte Büyükşehir sayısının da arttırılması planlanıyor. Bu konu ile ilgili çalışmaların sürdüğü ve yapılacak olan düzenlemeyle nüfus yoğunluğunun 500 binden fazla olan iller için Büyükşehir statüsünün geleceği belirlendi.Bun göre; 12 İl Büyükşehir olacak.

Sözcü’nün yapmış olduğu habere göre, nüfus kriteri üzerinde yapılan çalışmalar yürütülüyor. Böylece nüfus çoğunluğu 500 binden fazla olan iller artık Büyükşehir statüsüne alınacak. Diğer gerçekleşecek olan çalışmada ise duyurusu 300 bini geçmiş olan illerin Büyükşehir olması yönünde hazırlıklar var. Yapılan bu düzenleme eğer kabul edilirse Büyükşehir sayısı toplam 58 olabilecek.

HANGİ İLLER BÜYÜKŞEHİR OLACAK?

Nüfus kriteri olarak 500 Bin kabul edilirse Ağrı, Afyonkarahisar, Adıyaman, Çorum, Batman, Sivas, Tokat, Elazığ, Zonguldak, Osmaniye, Kütahya ve son olarak Çanakkale yeni büyükşehirler arasına girmiş olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum