phishing

Çoban : yaşlılarımızın, milli kültür ve değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan en kıymetli hazinelerinden biridir

Çoban : yaşlılarımızın, milli kültür ve değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan en kıymetli hazinelerinden biridir

Çoban : yaşlılarımızın, milli kültür ve değerlerimizin yarınlara taşınmasını sağlayan en kıymetli hazinelerinden biridir
20 Mart 2018 - 01:03

Başkan Çoban'dan 'Yaşlılar Haftası' Mesajı      

 

                Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılara Saygı Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

               Geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran yaşlılarımızın, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşınmasını sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaslılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tüm ihtiyaçlarının karşılanması, toplumsal yaşama aktif katılmalarının sağlanması, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir” dedi.   

           Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sevgi ve saygıyı en çok hak eden, gölgesinde yetiştiğimiz çınarlarımız olan Yaşlılar Haftası’nı kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Onların toplumla bütünleşmelerini ve yaşama bağlı kalmalarını sağlamak, ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş bu insanlara, şükran ifadesi olacaktır. Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Tarihin her döneminde Milletimiz yaşlısına gereken önemi vermiş, büyüğe saygı milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneği olmuştur. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, toplumuzun ruhen sağlıklı, varlığını, birliğini, örnek aile yapısını, toplumsal dayanışmayı sürdürmede temel görevdir.

        Unutmamalıyız ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir.

         Bir milletin ataları ile gençleri arasındaki köprü ne kadar sağlam olursa, geleceği de o kadar güçlü olur. Şunu çok açık bir şekilde bilmeliyiz ki; onlar bizim için bir yük değil, saadet kaynağıdır. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Onları, tecrübelerinden faydalanacak birer rehber ve evimizin huzur kaynağı bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, ömürlerinin her anını sağlıkla ve mutlulukla yaşamalarını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum