phishing

Çin’den AKÜ’ye kardeş geliyor

Çin’den AKÜ’ye kardeş geliyor

Çin’den AKÜ’ye kardeş geliyor
10 Nisan 2018 - 02:10

TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer Çin Büyükelçiliği’nin Ankara’daki yeni binasının bahçesine Afyon kirazı fidanı dikti. Çin Büyükelçisi AKÜ ile Çin’deki bir üniversite arasında kardeşlik ilişkilerinin kurulacağını bildirdi

 

TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Yu Hongyang’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Beşer tarafından Çin Büyükelçiliği bahçesine “Afyon kirazı fidanı” dikildi.

 

Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Yu Hongyang’a Ankara Oran’da yeni inşa edilen elçilik binasına taşınmaları nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı ihsan Beşer, “Büyükelçilik Ticaret Müsteşarı’nın da hazır bulunduğu ziyaretimiz sırasında Çin ile Türkile arasındaki ticaretin geliştirilmesi adına yapılacak çalışmaları gündeme getirdik” dedi. Ziyaretin anısına ve Afyonkarahisar ile Çin arasında kurulan “kiraz bağı”nı temsilen büyükelçiliğin bir bahçesini kiraz bahçesine dönütürdüklerin ibelirten Beşer, “Elçilik binası bahçesine Afyonkarahisar’dan götürdüğümüz kiraz fidanlarını diktik. BU kirazların Afyonkarahisar ile Çin arasında kurulan kiraz ticareti bağının nişanesi olması temennisinde bulunduk” dedib

 

Kardeş Üniversite geliyor

 

Ziyaret sırasında Büyükelçi’nin geçtiğimiz aylarda Afyonkarahisar’a gerçekleştirdiği gezinin kritiğini de yaptıklarını belirten TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, “Malum olduğu üzeri Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bey’in de katıldığı toplantılara Çin Büyükelçimiz de katılmışlardı. Bu toplantıda Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Çin’den bir üniversitenin kardeşlik bağı kurulması konusu gündeme gelmişti. Sayın Büyükelçi Çin’de ıtri ve tıbbi bitkiler alanında uzmanlaşmış bir üniversitenin AKÜ ile kardeş üniversiteler olabilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti. BU girişimlerimizin Afyonkarahisar ve AKÜ camiası için önemli katkıları olacağına inanıyoruz” dedi.

 

Çin’de Kasım ayında yapılacak olan fuara Afyonkarahisar’daki özellikle mermercilerin ve gıda firmalarının katılımlarının önemine işaret eden Beşer Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Yu Hongyang’ın bu fuarın hem Çin’e, hem de fuara katılan diğer ülkelere ürün satabilmek için önem arzettiğini kaydettiğini hatırlatan Beşer, “Sayın Büyükelçi Türkiye’den Çin’e kiraz ihracatının bu yıl gerçekleşmesi için çaba gösterdiklerini de özellikle belirttiler. Ayrıca Afyon ziyaretini başarılı bulduklarını, sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun ilgisinden memnun olduklarını, organizasyona katkısı bulunanlara teşekkür ettiklerin idile getirdiler” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum