phishing

CHP'den Kadınlara 1000 Lira Maaş

CHP'den Kadınlara 1000 Lira Maaş

CHP'den Kadınlara 1000 Lira Maaş
20 Haziran 2018 - 22:00

Chp'li Milletvekili Adayları  İsmahan Nergiz ve Ramazan Akgöz  "Asgari Ücreti 2 Bin 200 Lira , Kadınlara da Her Ay 1000 Lira Aile Maaşı Vereceğiz" dediler

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Miletvekili Adayları İsmahan Nergiz ve Ramazan Akgöz,  CHP olarak İktidara geldiklerinde asgari ücreti net 2 bin 200 lira yapacaklarını ,Aile Sigortası ile Kadınlara her ay 1000 TL Aile Maaşı vereceklerini söylediler.

24 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Afyonkarahisar Miletvekili Adayları İsmahan Nergiz ve Ramazan Akgöz, beraberinde Dr. Kemal Demirkırkan, Çobanlar İlçe Başkanı Beytulah Duman, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Çobanlar ilçesinin Kocaöz beldesinde seçmenlerle biraraya geldiler.

 

HER HANEYE 1000 TL AİLE MAAŞI

Kocaöz'de seçmenlere CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan  Aile Maaşı ve Aile sigortasının detaylarını   anlatan adaylar, " Halihazırda yapılan yardımlara ek olarak, GSS primleri devlet tarafından ödenen (eski Yeşil Kart sahipleri) her haneye aylık 1000 TL Aile Maaşı bağlayacağız.İlk Aile Maaşı’nı 2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracağız"şeklinde konuştular.

ELEKTRİK, SU VE ISINMA DESTEĞİ

Miletvekili Adayları Nergiz ve Akgöz yaptıkları konuşmada, Aile Sigortası kapsamında Aile Maaşı bağlanan ailelere ayrıca; Aylık 25 TL su desteği, Aylık 50 TL elektrik desteği, Kış aylarında aylık 100 TL ısınma desteği vereceklerini Aile Maaşı’nın vergiden istisna olmasını, hiçbir şart altında haczedilememesini ve el konulamamasını sağlayacaklarını dile getirdiler.

45 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNUNA İŞ KAPISI

45 bin üniversite mezununu, Aile Sigortası Kurumu bünyesinde, aile danışmanı olarak istihdam edeceklerini söyleyen Nergiz ve Akgöz, " Her ailenin bir danışmanı olmasını sağlayacağız. Aile danışmanları ile en kısa zamanda bir yoksulluk envanteri hazırlayacak, sosyal destekleri gerçek hak sahiplerine ulaştıracağız. Aile Sigortası kapsamında verilen Aile Maaşı’nı kadınların hesabına yatıracağız. Böylece kadınları ekonomik açıdan güçlendireceğiz.  Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın, mesleki eğitim kurslarına katılmasını ve İş-Kur’a kayıtlı olmasını teşvik edeceğiz.  Aile Sigortası kapsamındaki çocuk desteklerini gebelikle birlikte başlatacağız. Çocuk desteklerinin sürdürülmesini, kız çocuklarının okula gönderilmesi şartına bağlayarak, kız çocuklarının okullaşma oranlarını yükselteceğiz" dediler.

“Aile Sigortası Kurumu” (ASKUR) kuracağız.

Aile Sigortası ile Kadınlara her ay 1000 TL Aile Maaşı vereceklerini belirten Nergiz ve Akgöz "Asgari ücret 2200 TL olacak  1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir (Ocak - Temmuz) zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz" dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum