phishing

Çanakkale Zaferi Yiğitlikle Örülmüş Bir Destandır

Çanakkale Zaferi Yiğitlikle Örülmüş Bir Destandır

Çanakkale Zaferi Yiğitlikle Örülmüş Bir Destandır
20 Mart 2018 - 01:07

          Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj  yayınladı.

       Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk Milletinin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğruna canlarını seve seve feda ederek en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlere rahmet, şükran ve saygıyla andıklarını belirten Başkan Burhanettin Çoban, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu ifade etti. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Çoban; “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklâlini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki yerini almıştır” diye konuştu.

          Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. 1915’te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, hiçbir mekanik güç vatan ve millet sevgisine karşı üstün olamayacaktır. Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir.

         Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ’Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan ayrılıkçı emelleriyle bölücülük kendine yaşam alanı bulamayacaktır.

         Bilinmelidir ki; bu vatanı korumanın bedelini kanla ve canla ödeyen bir millet, bundan sonrada aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen kirli oyunlar bozulacaktır. Çanakkale’de, Kocatepe’de Dumlupınar’da, Sakarya’da, bugün ülkemizin dört köşesinde ve, Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum