phishing

Bolvadinliler Ankara’da 31.Geleneksel İftarda Buluştu

Bolvadinliler Ankara’da 31.Geleneksel İftarda Buluştu

Bolvadinliler Ankara’da 31.Geleneksel İftarda Buluştu
07 Haziran 2018 - 02:16

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 31.iftar programı 02.06.2018 Cumartesi günü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sosyal Tesislerinde hemşerilerimiz ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

 

Bu yıl 31 incisi düzenlenen Geleneksel iftar yemeği hemşerilerimiz arasındaki sosyal dayanışmayı ve yakınlaşmayı sağlamak amacıyla organize edilen iftar organizasyonu, Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet KELEKÇİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Fatih GÖNBE ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Eşref Cihad KOCA ile Ahmet İhsan TÜRK konukları karşılaması ile başladı.

 

 

 

İftardan önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sosyal Tesislerinde buluşan Bolvadinliler ; önce birbirleri ile hasret giderdiler. Okunan ezanla birlikte oruçlarını açtılar. Basri KABASOY hocamızın yaptığı yemek duası ve kılınan akşam namazlarının ardından konuşmalar gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Sena TÜRK adlı öğrencimizin yaptığı programda , tüm katılanlara ‘’HOŞGELDİNİZ’’ denildikten sonra BOLDAV Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Cihad KOCA söz aldı ve;

 

 

 

Bu yıl 31.ncisini düzenlediğimiz Geleneksel iftar programına gerek Ankara dışından ve gerekse Ankara ve çevrelerinden katılan hemşerilerimi selamlıyorum. Vakıf faaliyetleri hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum diyerek Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla 2018 yılında öncelikle Albaraka Çukurambar şubesinde burs hesabı açılarak “Bolvadinli Öğrencimize Burs Ver Böyük Adam Olsun” adlı sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında düzenli yapılan "zekat, fitre, sadaka ve bağış" hemşerilerimizin yaptığı yardımlarla "8 Bolvadinli üniversite öğrencimize" düzenli olarak başarılı öğrencilerimize aylık 150 TL burs ödemesi gerçekleştirmiştir. Gönül isterdi ki yapılan burs müracaatlarında her öğrencimize burs verebilseydik sizlerden ricamız burs kampanyasında açtığımız banka hesabına düzenli bağışlar yaparak bizleri yalnız bırakmayarak daha çok öğrencimize burs verebilmemiz için hemşerilerimzden desteklerini istedi Daha sonra sosyal etkinliklerimize değinerek Ankara'da okuyan Üniversite öğrencilerine Sayıştay Sosyal Tesislerinde kahvaltı düzenlenmesini, Ankara evimizde gerçekleştirilen keşkek örganizasyonu ve Bayanlar grubuna 2 günlük İstanbul gezisi gibi düzenlenen etkinliklerimizden bahsederek bu yıl da sizlerin katılımıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yapılan ve yapılacak Vakfımızın faaliyetleri için tüm hemşerilerimizden manevi destek yanında etkinliklerimize katılımlarını da istiyoruz ve hemşerilerime geleneksel hale gelen iftar programımıza katılımlarınızdan ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve misafirlerimizi bir kez daha selamlıyorum’’diyerek duygularını dile getirdi.

 

Vakıf kurucu Başkanı Hasan İNCEER ise;

 

‘’Programa iştirak eden tüm hemşerilerimizi ve misafirlerimizi selamlıyorum. çeyrek asırlık mazisi olan vakfımızın etkinliklerine katılan hemşerilerimizi gördükçe duygulandığını belirterek Vakfımız yönetim kurulumuzu icraatlerinden dolayı tebrik ederek İftarımıza katılan tüm kardeşlerimi, gençlerimizi, hemşerilerimi ve misafirlerimi kucaklıyorum. Geceniz mübarek olsun ’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Vakıf kurucu Üyesi Yahya PEKTAŞ ise; Yönetim Kurulunun aldığı kararla 2018 yılında başlatılan kampanyasına kurucu Başkanı Hasan İNCEER hocamızın rahmetli eşi “Binnaz İNCEER” hanımefendinin hatırasına hürmeten her ay 1000TL olarak bir dükkan kirasını düzenli olarak bağışlayarak burs kampanyamızın en büyük destekçilerimzden olduğunu belirterek ayrıca hemşerilerimizin gönüllerinden koparak düzenli yaptıkları bağış ve yardımlarından dolayı hepisinden Allah razı olsun diyerek kendisinin yazdığı bir dualı şiirini okuyarak sözlerini tamamladı.

 

 

 

Sıcak bir atmosferde gerçekleşen iftar programı hemşerilerimiz tarafından teveccüh görerek konuşmalar sonrasında çaylarını yudumlarken bol bol sohbet etme fırsatı bulan hemşerilerimiz Geleneksel İftarda hemşerilerimizle birlikte Ramazan’ın bereketini paylaştığımız etkinliğimizde, iftarımızla beraber gelenekselleşen Mercimekli Bükme ikramlarımızla da masalarımızda yer alması mutluluk kattı Son olarak Bolvadinli olmak yalnızca o kimliği taşımak değildir. O kimliğin beraberinde getirdiği yardımlaşma, hoşgörü, irşad gibi kavramları içimizde barındırmaktadır. Hemşerilerimiz programa katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler

 

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı(BOLDAV) yönetimi olarak; İftar programımıza katılan ve bu güzel organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkür eder, bu vesile ile Kadir gecesinin ve Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlı olmasını dileriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum