phishing

Birleşik Devlet Memurları Sendikası’ndan Özel’e ziyaret

Birleşik Devlet Memurları Sendikası’ndan Özel’e ziyaret

Birleşik Devlet Memurları Sendikası’ndan Özel’e ziyaret
09 Aralık 2018 - 12:53

Ak Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Daimi Üyesi ve Milletvekili Sn. Recep ÖZEL ile makamında görüştük.

Görüşmeye Genel Başkanımız Sn. Sadi Çelebi, Genel Başkan Yardımcılarımız Sn. Murat Ünal ve Sn. Bora Budak katılmışlardır.

 

Görüşülen konu başlıklarımız;

 

1- MSB, TSK, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığında görevli memurların, sivil kurumlarda görevli memurlarla aynı iş riski ve aynı iş yüküne sahip olmadığı, dolayısıyla “eşit işe eşit ücret” politikasının kurbanı olduğu ifade edilmiş, bahsi geçen memurların ücretinde ilave iyileştirme yapılması gerektiği, bunun hakkaniyet içeren bir talep olduğu belirtilmiştir.

2- YHS’nin tamamen kaldırılması gerektiği, meslek erbabı olanların THS’ye diğer memurların ise GİHS’ye aktarılması, bu kısa vadede mümkün değil ise, meslek erbabı olanların THS’ye bir defaya mahsus sınavsız olarak aktarılması diğer YHS memurların ise ek göstergeden faydalandırılması hususu,

3- Yüksek Seçim Kurulu’nca seçim kurullarında görev almamızı mümkün kılmayan ve asker/sivil statü sorunu yaşamamıza da sebebiyet veren, sivil memurların askeri şahıs olarak geçtiği Askeri Ceza Kanunun ilgili maddesinden “sivil memur” ifadesinin çıkarılması yönünde kanun değişikliği teklifi verilmesi,

hususlarında fikir birliğine varılmış ve koordineli olarak çalışmaya karar verilmiştir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum