phishing

Belediye: Dilenci operasyonları sürüyor

Belediye: Dilenci operasyonları sürüyor

Belediye: Dilenci operasyonları sürüyor
26 Mayıs 2016 - 17:48

 

Dilencilerin cadde ve sokakları işgal ettiğini belirten haberlerin bazına yer almasından sonra bir açıklama yapan Afyonkarahisar Belediyesi, dilencilere yönelik operasyonlarına devam ettiğini bildirdi

 

 

 

 

Sayıları özellikle ramazan aynı öncesinde artan ve halkın duygularını istismar eden dilencilerin arttığına dair haberlerin basına yer almasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin dilencilere yönelik operasyonlarının sürdüğünü açıkladı. “Halkın duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyonlarına devam ediyor” denilen açıklamada, “Vatandaşların duygularını istismar ederek, ceplerini parayla dolduran dilencilere göz açtırmayan Zabıta ekipleri, her operasyonda olduğu gibi yine çok sayıda dilenciyi suçüstü yakaladı” ifadesini kullanıldı.

 

DİLENCİLERE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Operasyon sonrasında, Zabıta Karakolu'na götürülen dilencilere 5326 sayılı Kanun'un 33. maddesi gereğince yasal işlem yapıldığına vurgu yapılan Afyonkarahisar Belediyesi açıklamasında, Dilencilere yönelik operasyonların kararlılıkla süreceği belirtildi. Açıklamada, Zabıta ekiplerinin "Hiçbir emek ve menfaat mukabili olmaksızın, başkalarından para veya yardım isteyen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle mücadelemiz devam edecektir" şeklindeki mesajına da yer verildi.

Bilindiği gibi Kabahatler Kanununa göre dilencilere para verenlere para cezası uygulanması gerekiyor.●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum