phishing

Basın odası kaldığı yerden

Basın odası kaldığı yerden

Basın odası kaldığı yerden
11 Eylül 2017 - 18:13

Basın odası kaldığı yerden

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası yeni yayın döneminin ilk programında dinleyicileriyle buluştu. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

 

POLAT YILMAZ-Programda İstanbul’da düzenlenen Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri değerlendirildi. Basın Odası programının üç aylık tatil döneminin ardından yayına kaldığı yerden devam ettiğini söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Basın Odası 19.yılında 761’nci programıyla dinleyicileriyle buluşuyor. Uzun yıllardır bu programı yapmaktan mutlu ve gururluyuz. Yayınlarımızda bizleri yalnız bırakmayan tüm dinleyicilerimize çok teşekkür ederiz. Yeni yayın dönemimizin ilk programında İstanbul’da düzenlenen Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri’ni değerlendireceğiz. Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından İstanbul Maltepe’de düzenlenen Tanıtım ve Turizm Günleri’ne başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere ilimizden de tüm kurumlar destek verdiler. Bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi ve bir vakıf etrafında birleşerek yeni sponsorlar aramadan düzenlenmesi gerekir. Her yıl ilimizin farklı bir özelliğinin öne çıkarıldığı tanıtım günleri faydalı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

TANITIMA NE KATTIĞINIZ ÇOK ÖNEMLİ

Basın Odası’nın 19 yıl sürmesinin radyo programları açısından nadir görülen bir durum olduğunu kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Böyle uzun yıllar süren radyo programları sanırım oldukça azdır. Bu nedenle tüm emeği geçenleri kutluyor, bu programın içinde olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Yıllardır İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde birçok küçük il tanıtım günleri düzenlemiştir. Bu tanıtım faaliyetlerinin düzenleyen illere ne kattığına iyi bakmak lazım. Mesela biz yıllarca Frig Vadilerini yeterince tanıtamadık. Ürgüp Göreme bu konuda aldı başını gitti. Yine Kocatepe’yi yıllardır geliştiremedik. Burada insanların zaman geçirebilecekleri yer yok. Ayrıca üniversitemizden her yıl binlerce öğrenci mezun oluyor. Bizler bu çocukları Afyon elçisi yapamadık. Bu konulara da eğilmek lazım” şeklinde konuştu.

İLİMİZDE YAPILAMAZ MIYDI?

“Denize bir damlanın bile katkısı olur” diyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Bu yapılan tanıtım günlerinin de ilimize mutlaka olumlu katkısı olacaktır. Ama atılan taş ürkütülen kurbağaya değmiş midir? Bunu iyi soruşturmak lazımdır. İstanbul’a tanıtım için gidenlere şunu söylemek lazım, neden İstanbul’a gidiyorsunuz? Bayram tatilinde zaten İstanbul buradaydı. Bayram tatili boyunca 1 milyona yakın araç ilimizden geçti. Aynı etkinlik ilimizde yapılamaz mıydı? Hatta bu kalıcı hale de getirebilir. Birçok önemli eserin minyatürlerinin yapıldığı MiniaTürk gibi bir örnek önümüzde duruyor. Kale, Atatürk Evi, Frig eserleri gibi Afyon’un kültürel değerlerinin minyatürleri yapılarak kalıcı hale getirilemez mi? Afyon’un bükme, lokum, sucuk gibi lezzetleri burada müşterilerin önünde canlı bir şekilde yapılabilir. Burayı gezenler hem Afyon’un lezzetlerini hem de kültürel ve tarihi değerlerini tanısınlar” diye konuştu.

AFYON’U GÖRMEDEN GEÇİP GİTTİLER

Afyonkarahisar’ın konumu itibariyle herkes tarafından bilinen bir il olduğunu söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Biz hala ilimizin nerede olduğunu İstanbul’da tanıtmaya kalkıyorsak ya bizde, ya da İstanbullularda sorun vardır. Ürünlerimizi tanıtmaya gitmişsek burada da bence sorun var. İlimizin öne çıkan ürünleri kaynağında, yani burada tanıtılmalı. Mesela lokumu ilimizden geçenler Afyonkarahisar hatırası olarak almak ister. Bu ürünlerimizi ilimizde tanıtıp pazarlama imkanımız varken bunu ilimizde yapamadığımız ortada. Yakında yapılan yollar, tüneller nedeniyle Afyon’dan geçenler Afyon’u görmeden geçip gidecekler. İstanbul’da yapılan tanıtım günlerinin ulusal medyada haber olduğunu görmedim. İstanbul’da yapılan tanıtım günleri etkinliğine İstanbul Valisi, Belediye Başkanı, Başbakan veya Bakanlar katıldı mı? Bunu bilmiyorum. Gidenler hep Afyonkarahisar’ın yöneticileri. Biz İstanbul’da kendimize kendimizi tanıtıyoruz gibi bir görünüm ortaya çıkıyor” diye değerlendirmede bulundu. İstanbul’da düzenlenen Tanıtım ve Turizm Günleri’ni yerinde takip eden Gazeteci Murat Arısoy da programa canlı telefon bağlantısıyla katılarak izlenimlerini aktardı.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum