phishing

Bakan Eroğlu: Afyonkarahisar’da 847 Adet Projenin Yapım Çalışmalarına Devam Ediliyor…

Bakan Eroğlu: Afyonkarahisar’da 847 Adet Projenin Yapım Çalışmalarına Devam Ediliyor…

Bakan Eroğlu: Afyonkarahisar’da 847 Adet Projenin Yapım Çalışmalarına Devam Ediliyor…
20 Haziran 2018 - 22:49

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu hükümetin Afyonkarahisar’da yatırım sağanağını sürdürdüğünü ve il genelinde toplam 847 adet projenin yapımına devam edildiğini söyledi.

 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 15 yılda Afyonkarahisar’a 20 Milyar TL tutarında yatırım yapıldığını ve bu yatırımlarla yetinmeyen hükümetin 7,6 milyar TL’ye mal edilecek 847 adet projenin yapımına devam ettiğini kaydetti.

 

Afyonkarahisar Çağ Atladı

 

İl de en büyük yatırımın ulaştırmadan sonra ormancılık ve su alanında yapıldığını kaydeden Bakan Prof. Dr. Eroğlu her alanda yatırım yapıldığını ve Afyonkarahisar’ın çağ atladığını kaydetti. Özellikle Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

 

“İnşaatı devam eden yüksek hızlı tren projesi hizmete açıldığında Afyonkarahisar-Ankara arası 1 saat 30 dakikaya, Afyonkarahisar-İzmir arası da 2 saate düşecek. Zafer Havalimanı ile hava ulaşımına açtığımız şehrimizi şimdi de hızlı tren ağına kavuşturuyoruz. Ülkemizde kavşak konumunda olan Afyonkarahisar’a havadan karadan ve demiryolu ile hızlı ve konforlu ulaşım artık çok kolay olacak. Kara araçları ve uçaktan sonra da tren ile ulaşım sağlanacak olan şehrimizde denizimiz olmadığı için bir tek gemi göremiyorduk. Bizlerde deniz niyetine Akarçay’ı ıslah ettik ve sağ olsun belediye başkanımızda burada tekne yüzdürmeye başladı. Bu örnek projeyi de şehrimize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz elbette.”

 

Yatırımlar Hız Kesmeden Sürüyor

 

Afyonkarahisar il merkezi ve ilçelerinde şu an itibariyle 847 adet projenin yapım işine devam edildiğini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, karayolundan modern okul binalarına, barajlardan toplu konutlara varana dek birçok projenin Afyonkarahisar’a kazandırılacağını kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da 2002 yılında 54 km bölünmüş yol varken bu rakamı 545 km’ye çıkardıklarını kaydederek şunları söyledi:

 

“İlimizde devam eden projeler arasında yine ilk sırayı ulaştırma sektörü alıyor. Gerek komşu illerimize gerekse de ilçelerimize giden karayolu güzergâhlarında çalışmalara devam ediliyor.  Afyonkarahisar’ın dört bir yanını yollar ve köprülerle donatırken yine il merkezi ile ilçe ve beldelerimizde 41 ayrı proje ile modern eğitim binaları ve derslik yapımına devam ediyoruz. Afyonkarahisar Belediyemiz de şehrimize güzel bir meydan kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yine trafiği rahatlatacak olan otogar kavşağında alt geçit inşaatı hızla ilerliyor. 5 ilçemizde toplu konut çalışmaları halen sürüyor.”

 

Kamu hizmeti veren kuruluşlarında modern binalara kavuşturulmaya devam edildiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu il genelinde aralarında hastaneden sağlık merkezine, karayolundan köy yoluna, spor tesislerinden baraj ve gölete kadar yapımı süren toplam 847 adet proje için 7,6 milyar TL harcama yapılacağını kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum