phishing

Arap gazetecilere Afyon’u tanıttık

Arap gazetecilere Afyon’u tanıttık

Arap gazetecilere Afyon’u tanıttık
22 Kasım 2017 - 17:34

Arap gazetecilere

 Afyon’u tanıttık

 

Afyonkarahisar Valiliği ile Arap Gazeteciler Evi Derneği işbirliği ile Türk-Arap ilişkilerini geliştirmek, ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen iki günlük organizasyonda, Arap gazetecilere Afyonkarahisar tanıtıldı

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar’a gelen Libya, Irak, Mısır, Yemen, Sudan, Filistin, Suriye, Ürdün ve Cezayir'deki basın yayın organlarının Türkiye'de görev yapan 40 gazeteci, programın birinci gününde il ekonomisinin lokomotif ürünlerinden olan lokum, sucuk ve mermer fabrikalarında incelemelerde bulunarak mermerin sanata büründüğü Mermer Ocağı ile Mermer El Sanatları Atölyesini ziyaret etti. Yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Ziyaretler esnasında fabrikaların işletme müdürleri tarafından Arap gazetecilere işletmeler hakkında bilgiler verildi. Programın devamında yılkı atlarının ve kızıl geyiklerinin seyirlik manzarası eşliğinde Akdağ’ın gezilmesinin ardından İlimiz Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile Gazeteciler Dayanışma Derneğine ziyarette bulunuldu.

 Gezi ve inceleme programının ikinci gününde İlimiz Spor Kompleksi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Tedavi Merkezi’nde incelemelerde bulunan misafir Arap gazetecilerimiz, ilimizin tarihi ve kültürel yerlerinden olan Ulu Camii ve Mevlevi Camii’sini ziyaret ettiler. 2 günlük programın son bölümünde ise ilimizin doğa ve tarih turizminin önde gelen yerlerinden olan ve Frig Vadisi içerisinde yer alan Ayazini Yerleşimine düzenlenen gezinin ardından Arap ülkelerinden gelen misafirlerimizi uğurladık.”

KARŞILIKLI PASLAŞMALARIMIZ İLERİKİ SÜREÇTE DE DEVAM EDECEK

Düzenlenen organizasyonun Afyonkarahisar’ı Ortadoğu ülkelerinin basın temsilcilerine tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını belirten  Arap Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ethem Gül de şunları söyledi: “Afyonkarahisar, tarih ve kültürüyle, gerek termal gerekse yeraltı ve yer üstü kaynakları ile görülmeye değer bir şehirdir. Ekonomimizi, örf ve adetlerimizi misafirlerimize anlatarak, sanayi ve sağlık alanlarında istişarelerde bulunuyoruz. Arap gazeteci arkadaşlarımıza cennet ülkemizi sevdirerek biraz daha Ortadoğu’ya yakınlaşmayı ve ticaretlerimizi hızlandırmayı düşünüyoruz. Bu anlamda meslektaşlarımızla tanıştık ve karşılıklı paslaşmalarımız ileriki süreçte de devam edecek. Başta Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum