phishing

ARABAŞI

ARABAŞI

ARABAŞI
28 Mayıs 2017 - 16:47

ARABAŞI 
Hamurun Malzemesi:  
2.5 litre su 
3 su bardağı un
Çorbanın Malzemesi:  
1 tane kaz veya tavuk
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı 
Tuz, karabiber, pul biber
2 çorba kaşığı salça
1 tane limon

Yapılışı: Unu eleriz. Ilık suyla ezeriz. Bunu ocakta ağır ağır pişirip tepsiye dökeriz. Sonra bunu baklava dilimi şeklinde kesip soğumasını bekleriz.Ayrı bir tencerede kazı haşlayıp küçük parçalar halinde dideriz. Tereyağı tencereye konulur, 3 yemek kaşığı un eklenerek sararıncaya kadar 2-3 dk kavrulur. İçine salça, kaz eti, et suyu, tuz eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha pişirilir. Baharatlar ve limon suyu eklendikten sonra hamuru ile servis yapılır.
Not: Kış aylarında yapılan yemek türüdür. Önce hamurdan bir parça alınır, sonra sıcak çorbadan alınır. Hamuru çiğnemeden çorba ile yutarak yenir.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum