phishing

Anne ve babalar çocuklarını koruyor

Anne ve babalar çocuklarını koruyor

 Anne ve babalar çocuklarını koruyor
29 Temmuz 2017 - 20:07

 

Anne ve babalar çocuklarını koruyor

 

FETÖ terör örgütünün önemli haberleşme ağı olan ByLock’u Afyonkarahisar’da kullananların sayısının bir çok Büyükşehirlerle aynı olduğu öğrenildi.

 

Hain FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından püskürtülmesinin ardından darbe girişiminde bulunanlara yönelik soruşturmalar başlatılmıştı. Bu soruşturmalar kapsamında Afyonkarahisar’da 7 bin kişi soruşturma geçirdiği öğrenildi. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik adli mercilerle yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

EMNİYET VE ADLİ MAKAMLAR UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYOR

Alınan bilgiler doğrultusunda; Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve Adli mercilerin uyumlu çalışması FETÖ üyelerine yönelik yapılan operasyonların zamanında ve yerinde müdahale edilmesini sağlıyor. Yapılan uyumlu çalışmaların operasyonları başarılı bir hale getirmesine neden olurken, özellikle emniyet ve adli merciler arasındaki uyum ve birlikteliğin örnek teşkil ediyor.

7 BİN KİŞİ SORUŞTURMA GEÇİRDİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar kapsamında 13 bine yakın kişi hakkında ihbar geldiği ve bunlardan 7 bininin soruşturma geçirdiği öğrenildi. Büyük bir gizlilik ve titizlik içerisinde kamu kurumlarının uyumlu çalışması ile devam eden operasyonlarda bin 300 kişinin tutuklandığı ve bununla ilgili 600 yakın davanın açıldığı öğrenildi.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE AYRI BİR ÖNEM VERİYORLAR

Afyonkarahisar’da 13 bine yakın ihbar, 7 bin kişinin soruşturmadan geçilmesi ve bin 300 kişinin tutukluluğun devam etmesi ile adli makamlarca hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yapılan operasyonlar ve soruşturmaları hatasız bir şekilde yapmaya çalışan adli makamlar, insan hak ve özgürlüklerine ayrı bir önem vererek, insan onurunu incitmeden çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi. Özellikle FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında gelen her ihbarı değerlendiren adli makamların kolluk kuvvetleri ile yaptıkları araştırmalar sonucu operasyon gerçekleştirdiği bildirildi. FETÖ terör örgütü operasyonlarında soruşturmanın selameti acısından gizliliğe de adli makamlarca önem verildiği öğrenildi.

AFYONKARAHİSAR’DA 1740 BYLOCK KULLANICI VAR

FETÖ terör örgütü mensupları arasında kullanılan en yaygın haberleşme ağı olan ByLock’u Afyonkarahisar’da bin 740 kişinin kullandığı öğrenildi. Afyonkarahisar’daki ByLock kullanan sayının Antalya ve Adana gibi bir çok Büyükşehirlerde kullananlarla aynı sayıda olması şaşkınlığa neden oldu. Afyonkarahisar’ın nüfusunun 714 bin iken ByLock kullanıcı bin 740 olarak bilindiği, fakat Antalya’nın nüfus bakımından Afyonkarahisar’dan fazla olmasına rağmen ByLock kullanan sayısının aynı olduğu öğrenildi. Büyükşehirle aynı oranda ByLock kullananın olması bir çok kesim tarafından şaşkınlık ve merak konusu oldu.

ANNE VEYA BABA ÇOCUKLARINI KORUYOR

ByLock kullananların genelde telefon hatlarının aile bireylerinin üzerinde olduğu bildirilirken, bazı anne ve babaların ByLock’u ‘Biz kullanıyoruz’ diyerek çocuklarını kurtarmaya çalıştığı öğrenildi. Anne veya babanın böyle bir tavır sergilemesindeki en önemli nedenin çocuklarının işlerini kaybetmemesi olduğu bildirilirken, adli makamların bununla ilgili de ciddi çalışmalar yürüterek gerçek kullanıcıyı ortaya çıkardığı öğrenildi.

ÇOBAN SORUŞTURULMADI, REKTÖRÜN İFADESİ ALINDI

Son dönemlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın FETÖ/PDY terör örgütü operasyonları kapsamında soruşturma geçirdiği yönündeki çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre; Belediye Başkanı Çoban’ın FETÖ operasyonları kapsamında soruşturma geçirmediği öğrenilirken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın ifadesinin alındığı ifade edildi. Solak’ın alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum