phishing

Ankara’daki Afyonlular "Makedonya'daki Türkler" Panelinde bir araya geldi

Ankara’daki Afyonlular "Makedonya'daki Türkler" Panelinde bir araya geldi

Ankara’daki Afyonlular "Makedonya'daki Türkler" Panelinde bir araya geldi
16 Aralık 2018 - 16:38

 

 

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği genel merkezinde, "Makedonya'daki Türkler" konulu bir panel düzenlendi. 17 Ocak 2019 Perşembe günü düzenlenen ve moderatörlüğünü dernek kurucu genel başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu'nun yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak Makedonya Türk temsilcilerinden Profesör Selami Tahir ve Tıp doktoru Şenol Tahir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan ve Makedonya'daki Türklerin yaşayışlarının, kadınların tarihi süreç içerisindeki gelişiminden bugüne kadar yaşamış oldukları hüzünlerin, sevinçlerin dile getirildiği, siyasi yaşamdan paragrafların sunulduğu panelde konuşan Şenol Tahir; "Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere anavatanımıza geldik. Yoğun programımıza Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından yapılan panel davetini geri çeviremezdik. Bu vesile ile Makedonya Türkleri'nin sesini anavatanda duyurmamıza imkan sağladıkları için dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetleriyle süsledikleri sofralarında bulunmaktan büyük keyif aldık. Biz de sizleri Makedonya'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağız." dedi.

Bir bölümünün katılımcı hemşerilerimizle birlikte soru cevap şeklinde geçtiği ve Makedonya Türkleri'nin bugün içinde bulundukları durumların konuşulduğu panele, hafta içi olmasına rağmen Ankara'da yaşayan bir çok Afyonkarahisarlı katıldı. Program sonunda Afyonkarahisar'dan getirilen katmer, bükme, ağzı açık ve kaymaklı ekmek kadayıfı katılımcılara ikram edildi.

Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, "Bu defa da genel merkezimizde Makedonya'dan gelen Türk kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Panelimize katılan misafirlerimize ve siz değerli hemşerilerimize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür etkinliklerimizle bütün hemşerilerimizi bir araya getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu vesile ile bir bilgiyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz aralık ayında Afyonkarahisar'da İkazcı Mehmet Şükrü Bey adına düzenlediğimiz panelin bir benzerini inşallah önümüzdeki şubat ayında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en yakın silah arkadaşlarından ve Milli Mücadele kahramanlarından, Afyonkarahisarımızın en büyük değeri Ali Çetinkaya için düzenleyeceğiz. Bununla ilgili sayın milletvekillerimizle, sayın valimizle ve sayın belediye başkanımızla bu anma programı ile ilgili görüş birliğine varmıştık. Tarih olarak Ali Çetinkaya'nın ölüm yıldönümü olan 21 şubatı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmalarımızı netleştirdikten sonra, duyurusunu gerek Afyonkarahisar'da gerek Ankara'da yapmaya başlayacağız." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum