phishing

Anadolu ve Fen liseleri kapatılmalı

Anadolu ve Fen liseleri kapatılmalı

Anadolu ve Fen liseleri kapatılmalı
20 Ağustos 2017 - 22:48

Anadolu ve Fen liseleri kapatılmalı

 

Genel Koordinatör Aktaş: Ülkemizde bir anlayış belirdi ki üniversitenin yolu Anadolu ve Fen liselerinden geçiyor. Fakat bu memlekette eğitim için yapılabilecek en büyük hayırlı devrim Anadolu ve Fen liselerini kapatmaktır. Bunu samimi olarak söylüyorum

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Özel Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fesih Aktaş, basın mensupları ile bir araya geldi. Kolejin çalışmaları hakkında gazetecilere bilgiler veren Genel Koordinatör Aktaş, eğitim kadrolarının iyi olduğunu söyledi. Özellikle konuşmasında eğitim sistemine değinen Aktaş, “Sistem çok çarpık. Meslek lisesinden gelen bir öğrencinin üniversiteye hazırlanması kadar saçma bir şey yok. Biz istiyoruz ki eğer burada hemşire yardımcısı olarak mezun oldu ise 4 yıllık hemşireliye geçiş yapması gerekir ve doğrusu da budur. Ayrıca Avrupa’da da böyledir. En fazla şunu yapabilir siniz? Sağlık meslek lisesi mezunlarının içerisinde yüzde 70 alan ve yüzde 30 genel kültür ve yetenek olmak üzere bir soru hazırlarsınız ve sınavı tabi tutarsınız. Sağlık meslek içerisinde sıralama yaparsınız” dedi.

DÜŞÜNCELERİNİ ÖLDÜRMEYELİM

Öğrencilerin üniversitede sınavı düşüncelerini canlı kalması için sistem içerisinde değişikliğe gidilmesini gerektiğini işaret eden Genel Koordinatör Aktaş konuşmasına şöyle devam etti;  “Ama şuanda LYS’ye meslek liselerinin sınava girmesi bile acayip. YGS bile zor başarılabiliyor. Sebep 10’uncu dersten itibaren meslek dersleri görmeye başlıyorsunuz. Biz şunu istiyoruz: Ne olursa olsun çocuk lisede 9 sınıfta ortak ders görsün. Fen Lisesindeki ve meslek liselerindeki öğrencilerin tamamı 9 sınıfta aynı dersi görsün. 10 sınıfta alan derslerine geçiyoruz. Çocuk en azından soğumasın istiyoruz. Yani içerisinde gerçekten üniversite sınavına dahil bir düşünce varsa onu öldürmeyelim ve canlı kalsın istiyoruz.”

BİR NESİL KATLEDİLDİ

1998 yılında çıkan kat sayının bir nesli katlettiğini dile getiren Aktaş, “Mezun olduktan sonra hazırlanıp kazanabilir. Devlette çalışırken sağlık meslek lisesinden mezun olan bütün öğrencilerime ben iki KPSS dönemi arasında tamamen devlet memuru yaptım. Devlet memuru olduktan sonra bunların her biri dört yıllık bir fakülte okumuştur. Bunların içinde mühendis, avukat ve doktoru da var. Temel problem ve meslek liselerini bu hale getiren ise 1998 yılında çıkan kat sayı problemidir. Bir nesli katletmiştir bu. O gün Haccattepe Tıp Fakültesini kazanacak öğrencim ancak PDR’ye gidebildi. Ondan sonra şöyle bir anlayış belirdi ki üniversitenin yolu Anadolu ve Fen liselerinden geçiyor. Benim düşüncem bu memlekete en çok zarar veren iki okul türüdür. İki kızımda Fen lisesi mezunu olmasına rağmen. Bu memlekette eğitim için yapılabilecek en büyük hayırlı devrim Anadolu ve Fen liselerini kapatmaktır. Bunu samimi olarak söylüyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum