phishing

Altı ciltlik dev eser yolda

Altı ciltlik dev eser yolda

Altı ciltlik dev eser yolda
05 Temmuz 2017 - 19:20 - Güncelleme: 05 Temmuz 2017 - 19:24

Altı ciltlik dev eser yolda

 

 

KURTULUŞ-Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle birlikte kültürel ve sanatsal çalışmalarda altın çağını yaşayan Afyonkarahisar Belediyesi Afyon Kocatepe Üniversitesi ile dev bir esere imza atacak.

Afyonkarahisar’da unutulmaya yüz tutmuş somut olan ya da olmayan kültürel mirasların korunması, Afyonkarahisar sanatı ve müziğine dair bilgi ve belgelerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Görsel Sanatlar, Halk Oyunları, Edebiyat (ninnilerimizden ağıtlarımıza ve şiirlerimize kadar) ve biyografiler altı ciltten oluşan ve her cildinde CD eki bulunacak ansiklopediler yayınlanacak.

ÜNİVERSİTE İLE PROTOKOL İMZALANACAK

Kültür ve sanata ışık tutacak, gelecek nesillere aktırılacak bu eser için 155 bin lira kaynak ayıran Afyonkarahisar Belediyesi, çalışmayı Afyon Kocatepe Üniversitesi ile işbirliği halinde yapacak. Proje için önümüzdeki günlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalanacak. Bütçenin tamamı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bu dev eserin yayınlanması için ayrılan bütçenin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu eser için ayrılan kaynağın Belediyemizin geçmiş yıllarda edebiyata, sanata, tarihe, kitap basımına vb. yayınlara harcadığı bedellerin daha üstünde bir bütçe olduğuna işaret etti.   Bu tür kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Çoban; çalışmalarda sadece merkezi değil, Afyonkarahisar’ın tamamını düşündüklerini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum