phishing

Akgöz: Bir Yanda Şaşalı Saray Yönetimi, Diğer Yanda Ezilen Emekli

Akgöz: Bir Yanda Şaşalı Saray Yönetimi, Diğer Yanda Ezilen Emekli

Akgöz: Bir Yanda Şaşalı Saray Yönetimi, Diğer Yanda Ezilen Emekli
20 Haziran 2018 - 22:39 - Güncelleme: 20 Haziran 2018 - 22:45

Chp Afyonkarahisar Miletvekili Adayı Ramazan Akgöz, Rantiyeye Değil Emekliye, Yandaşa Değil Yaşlıya Bakan Bir Ekonomi Yaratacaklarını Söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Miletvekili Adayı Ramazan Akgöz, ülkemizde bir yanda Saray'da şaşalı bir yönetim, diğer yanda ise açlık sınırının altında ezilen emeklilerin bulunduğunu belirterek, "Çalışırken kazanamayan vatandaş emekliliğinde de açlık sınırının altındaki şartlarda yaşamaya zorlanıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil"dedi.

24 Haziran seçimleri öncesinde CHP Emridağ ilçe Başkanı Recep Özer ile birlikte Alanyurt ve Emirdağ köylerinde seçim çalışması yapan Ramazan Akgöz, emekliye 2 maaş ikramiye geleceğini söyledi. Akgöz, "Yılda 2000 TL ikramiye yetmez, Dolar ve Euro karşısında o para kısa sürede erir gider. Biz emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. 1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşını 1.500 TL yapacağız"dedi.

RANTİYEYE DEĞİL EMEKLİYE 

Emeklilere milli gelir artışından refah payı vereceklerini vurgulayan Akgöz,  Emeklilerin geçmişteki refah payı kayıplarını tazmin edecek bir intibak yasası çıkaracaklarını belirtti.  Emekli banka promosyonlarını kamu çalışanları ile aynı orana yükselteceğiz.Rantiyeye değil emekliye, yandaşa değil yaşlıya iyi bakan bir ekonomi için projelerimiz hazır. " dedi.

KATILIM PAYI VE FARKLARI KALDIRACAĞIZ

CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer ise yaptığı açıklamada, Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracakalarını belirterek, Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur’lulara, 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız"dedi.

 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDETECEĞİZ

 

Gazilere ikinci iş hakkı ve 3000 günde emeklilik hakkı vereceklerini ifade eden Özer, " Bireysel Emeklilik Sigortası’nda devletin katkısını kadınlar için % 33’e çıkaracağız. Tehlikeli iş kollarında çalışanlar ve fiili hizmet süresi zammından yararlananların emeklilik gün sayılarına getirilen sınırlamaları kaldıracağız. Şoförleri fiili hizmet süresi zammı yani yıpranma payı kapsamına alarak erken emekli hakkından yararlandıracağız.Sağlık çalışanlarının emekli maaşlarını yüksek düzey kamu personeli emekli maaşı seviyesine getireceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların çok büyük mağduriyeti var, bunu gidereceğiz. Emeklilerin sağlık hizmeti almak için prim ödeme zorunluluğunu kaldıracağız. Kaybedilmiş emeklilik haklarının yeniden tanınması için acil bir yasa çıkaracağız."şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum