phishing

Aile maaşları kadınların hesabına yatacak

Aile maaşları kadınların hesabına yatacak

Aile maaşları kadınların hesabına yatacak
29 Mayıs 2018 - 23:42

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında "ilk Aile Maaşı"nı 2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracaklarını ifade ederek, "Kadınların istihdama katılımını artırmak için çalışanlarının yüzde 20’den fazlası kadın olan işletmelere, her yüzde 5’lik ilave kadın istihdamı için 1 puan kurumlar vergisi istisnası sağlayacağız" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi'ni ziyaret etti. Seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1'inci sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal'a ziyaretlerinde CHP Afyonkarahisar 2'inci sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan ve CHP Sandıklı İlçe örgütü üyeleri eşlik ettiler.

 

24 HAZİRAN'DA DA BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ

Sandıklı İlçesi'nde ilk olarak pazar esnafını ziyaret eden Milletvekili Burcu Köksal, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlçe sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayan Köksal'ı gören Sandıklılı vatandaşlar, "Burcu hanım her zaman bizlerin yanında oldu. Sorunlarımızı takip ederek çözüme kavuşturulması noktasında gereken neyse yerine getirdi. Bizde Sandıklı halkı olarak 'halkın vekili' için 24 Haziran'da gerekeni yapacağız. Diğer siyasiler seçimden seçime ilçemize gelirler. Ama Burcu Köksal her zaman ilçemize gelerek halkla iç içe oldu. Bizde şimdi Burcu kızımızın yanında yer alacağız" dediler. 

 

KADINLARIMIZ GELECEĞE UMUT VE GÜVENLE BAKACAK

Daha sonra beraberindeki partililerle birlikte esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Köksal, CHP iktidarında kadın istihdamı ve girişimciliği için teşvik ve vergi kolaylıklarının hızla yürürlüğe gireceğini belirterek, "Her mahallede kamu, belediye ve özel kuruluşlar eliyle, çalışan anneler için kreşler yaygınlaştırılacaktır. Kadınlarımızın geleceğe güven ve umutla baktığı kalkınmış bir refah ülkesini el birliğiyle oluşturacağız. Kamu alımlarında kadın girişimciler ve genç girişimcilerin kurdukları firmalara destek amacıyla, yüzde 10, yüzde 30 arasında ek maliyet avantajı sağlayacağız. İlk Aile Maaşı’nı 2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracağız. Radikalizmle mücadele, kadın ve çocuk haklarının savunulması, küresel yoksulluk, çevre sorunları gibi konularda uluslararası girişimleri sosyal demokrat bir perspektifle destekleyeceğiz. Türkiye’yi laikliğe, kadın-erkek eşitliğine, sosyal haklara ve hukukun üstünlüğüne bağlı, Orta Doğu ülkeleri için model teşkil edecek, kalkınmış bir bölgesel güç haline getireceğiz" dedi.

 

KADIN İSTİHDAMINDA SGK PRİMİNİN

İŞVEREN PAYININ YÜZDE 25'İNİ ÖDÜYECEĞİZ

Kadınları eve hapseden ve iş gücüne katılımını engelleyen koşulları ortadan kaldırarak kadın istihdamını erkeklerle aynı seviyeye getireceklerini kaydeden Köksal, "TBMM’deki Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu, Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu olarak değiştireceğiz. Yasaların cinsiyet eşitliğine uygunluğunun denetimini yapacağız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü resmi tatil ilan edeceğiz. Kadınların üreme ve doğum başta olmak üzere bedenlerine dair tüm kararları özgürce almalarının önündeki engelleri kaldıracağız. Her yeni kadın istihdamında SGK priminin işveren payının yüzde 25’ini ödeyeceğiz. Kadınların istihdama katılımını artırmak için çalışanlarının yüzde 20’den fazlası kadın olan işletmelere, her yüzde 5’lik ilave kadın istihdamı için 1 puan kurumlar vergisi istisnası sağlayacağız. Kadın esnaflar için gelir vergisinde indirimler yapacağız. Kadın kooperatiflerini destekleyecek, kuruluş maliyetlerini bütçeden karşılayacak, bürokratik kolaylıklar sunacağız. Doğum yaptıkları dönemde sigortalı olmayan kadınlara da bir yıl süre için doğum borçlanması hakkı tanıyacağız. Bireysel Emeklilik Sigortası’nda devletin katkısını kadınlar için yüzde 33’e çıkaracağız. SSK ve Bağ-Kur’dan yetim aylığı alan kadınların çalışmaları halinde aylıklarının kesilmesi uygulamasına son vereceğiz. Kamu alımlarında kadın girişimciler ve genç girişimcilerin kurdukları firmalara destek amacıyla, yüzde 10 ila yüzde 30 maliyet avantajı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

SIĞINMA EVLERİNDEKİ KADINLARIMIZA

PSİKOLOJİK VE MADDİ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

CHP iktidarında cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda, kadının ve çocuğun beyanının esas alınmasını sağlayacaklarının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Sığınma evlerini, kadın danışma merkezlerini, cinsel şiddet kriz merkezlerini ülke çapında yaygınlaştıracak, niteliklerini artıracağız. Sığınma evlerindeki kadınların gündelik ve ekonomik hayata katılımı için psikolojik ve maddi desteği sağlayacağız. Şiddet mağduru kadın ve çocukların hukuki süreçlerde tekrar mağdur edilmelerini önleyeceğiz. Mağdurlarla ilgilenecek olan kamu görevlilerinin, konunun hassasiyetine uygun eğitimi almalarını sağlayacağız. Kadınlara ve çocuklara yönelik sağlık taramalarına süreklilik kazandıracağız. Her annenin ihtiyacı olan vitaminleri ücretsiz sağlayacağız. Anne, bebek ve çocuk ölüm oranlarını hızla düşürecek, bölgesel farklılıkları ortadan kaldıracağız. Doğum ve yeni doğan bakım hizmetlerini AB ülkeleri düzeyine çıkaracağız. Bütün doğumların, her yerde ücretsiz ve sağlık personeli yardımıyla gerçekleşmesini temin edeceğiz. Doğumlarda alınan tüm fark ücretlerini kaldıracağız. Aile planlamasına erişimin önündeki engelleri kaldıracak, bu hizmetleri isteyen herkese ücretsiz sunacağız" diye konuştu.

 

AFYONSPORLU FUTBOLCULARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Milletvekili Köksal, AFJET Afyonspor'un Spor-Toto 1. Lige yükselmesi nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği tarafından verilen iftar yemeğine katılarak futbolcularla bir araya geldi. Köksal, "Hepimizi gururlandıran AFJET Afyonspor'un başarılarının devamını diliyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum