phishing

Ahilik Haftası başladı

Ahilik Haftası başladı

 Ahilik Haftası başladı
18 Eylül 2017 - 20:24

 

 

Ahilik Haftası başladı

 

KURTULUŞ-Ahilik haftası törenleri Kocatepe Atatürk Anıtı’na çelenklerin konmasıyla başladı. Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak ve oda başkanları, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Meclis Başkanı  Mehmet Sıtkı Merdivenci,  Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım’ın katıldı.

VALİ’Yİ ZİYARET ETTİLER

‘Ahilik Kültürü Haftası’nın başlamasının ardından, ATSO Başkanı Serteser ve ESOB Başkanı Konak, il kutlama komitesi üyeleri ile birlikte Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret etti.

Konak, Ahiliğin kültürümüzde çok önemli yerinin olduğunu ifade ederken, ahiliğin Afyonkarahisar’da esnaflarımız adına yaşatılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

800 yıl önce ortaya çıkan Ahiliğin meslek edindirmesinin yanında ticari ahlakı insanlara öğreterek insanı en iyi şekilde şekillendiren bir kültür olduğunu belirten ESOB Başkanı Konak, amaçlarının geçmişimizden gelen bu güzel değeri yaşatarak, toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak olduğunu sözlerine ekledi.

 AHİLİK GÜÇLÜ BİR TOPLUM İÇİN ŞART

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tutulmaz, Ahilik teşkilatının toplumsal, sosyal ve kültürel hayatı düzenleyen bir yapı olduğunu belirtti. Ahiliğin günümüzde de yaşatılmasının önemine değinen Vali Tutulmaz, daha iyi ve daha güçlü bir toplum için olmazsa olmazlardan biri olan Ahiliğin, esnaf ve zanaatkârın daha iyi ve daha kaliteli iş yapmasını sağlamak için önemli bir kültür hizmetinin yerine getirildiğini söyledi.

BUGÜN ŞED KUŞATMA TÖRENİ YAPILACAK

Ahilih Haftası törenlerine bugün de devam edilecek. Saat 12.00’de başlayacak törenler şed kuşatma temsili töreni ile başlayacak. Meslek odaları tarafından seçilen ahilere ve ‘Yılın Ahisi’, ‘Yılın Kalfası’ ve ‘Yılın Çırağına’ plaketler sunulacak.  

Ahilik haftası kutlamaları Çarşamba günü Pazar yerinde devam edecek. İl Kutlama Komitesi, Pazar yerinin dualarla açılışına katılacak ve Pazar esnafını ziyaret edecek.

TÖRENLERE BAKAN EROĞLU DA KATILACAK

Öte yandan, Afyonkarahisar'da düzenlenen Ahilik Haftası’na Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel Eroğlu’nun da katılacağı açıklandı.

Bakan Eroğlu, temasları kapsamında yarın ilk olarak  Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Oditoryum Salonu'nda gerçekleştirilecek olan " Ahilik Haftası Kutlamaları" programına katılacağı kaydedildi.  Bakan Eroğlu'nun daha sonra memleketi Şuhut ilçesinde çeşitli programlara katılacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum