phishing

Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Uysal: Yerli Ve Milli Demekle Yerli Ve Milli Olunmaz

Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Uysal: Yerli Ve Milli Demekle Yerli Ve Milli Olunmaz

 Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Uysal: Yerli Ve Milli Demekle Yerli Ve Milli Olunmaz
07 Haziran 2018 - 02:01

Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, "Bal bal demekle ağız tatlanmadığı gibi 'yerli ve milli' demekle yerli ve milli mi oluyorsunuz" dedi.

 

Gültekin Uysal, Derya Düğün Salonunda düzenlenen iftara katılan DP çatısı altında görev yapmış ve halen görevini sürdüren il başkanları, yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla İYİ Parti milletvekili adayları ve teşkilat mensuplarını kapıda karşıladı.

 

Programda konuşan Uysal, sık sık alkışlarla konuşması kesilirken, konuşma bitiminde ayakta alkışlandı.

 

Türkiye'nin Tarihin makas değiştirdiği bir kavşakta bulunduğunu hatırlatan Uysal, " Türkiye'nin bir alınyazı olarak bulunduğu coğrafyada, yeni bir tarihi görev görebileceği imkanlarda bugün ülkemiz karşı karşıya. Yeterki doğru bir siyasi akılla bu ülke yönetilsin. Ama istikametini kaybetmiş bir Türkiye fotoğrafı ile ne kendi insanımıza refah sunabiliriz, ne kendi insanımıza güven sunabiliriz, ne de ilgi ve etki dahili sahamızda bulunan manevi coğrafyamız dediğimiz, bir imparatorluğun devamı olarak arkamızda bıraktığımız o bütün hicranlı topraklara ses olabiliriz, soluk olabiliriz" dedi.

 

VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

 

Uysal, 2018 bütçesi içerisinden 6.2 katrilyonluk payın havalimanı ve köprülerden yolcu geçiş garantisi için ayrıldığını belirterek , bu bedelin milletin cebinden çıktığını söyledi.

 

Uysal, "Demirel'in ve Özal'ın yaptırdığı köprülerden bu ülkenin vatandaşı 10 liraya geçerken, Tayyip Beyin yaptırdığı köprüden 100 liraya geçtiği gerçeği var. 2018 yılı bütçesi içerisinde 6.2 katrilyonluk pay ayrıldı. Niye Bu imtiyaz anlaşmalarıyla beraber geçiş garantisi verilen, yolcu garantisi verilen işte şuracıkta Zafer Bölgesel Havaalanı, Deli Dumrul hikayesinde olduğu gibi geçmediğimiz köprüden bu ülkenin neresinde yaşıyor olursa olsun her vatandaşı bedelini ödemek mecburiyetinde. Ama dillerinden düşürmedikleri bir söz var 'yerli ve milli' diye. Hani güzel Anadolu'muzun irfanıyla söylediği bir söz var; 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz' dediği gibi bu arkadaşlar 'yerli ve milli' demekle yerli ve milli mi oluyorsunuz. İcraatınız ortada" dedi.

 

İSRAİL İLE İŞBİRLİĞİNİ HALEN SÜRDÜRÜYORLAR

 

Hükümetin İsrail ile her türlü iş birliğini yaptığını ileri süren Uysal, muhalefetin 'anlaşmaları askıya alalım'

 

teklifini iktidarın kabul etmeyerek 'hayır' verdiğini hatırlattı.

 

Gültekin Uysal, "Meydanlarda höyküreceksiniz. Ama muhalefet TBMM'de daha yakın zamanda 'İsrail ile yapılan bütün anlaşmaları askıya alalım' teklifini getirdiğinde orada gidip 'hayır' vereceksiniz. Bu ülkenin kaynaklarını faiz lobileriyle birlikte yiyeceksiniz. Bir takım müteahhitlerle beraber bu ülkenin yarınlarını ipotek altına alacaksınız. Sonra da dönüp, göstermelik fukara sofralarında vatandaşımızla ve insanımızla beraber olduğunuzu söyleyeceksiniz. Hani Necip Fazıl'ın güzel bir sözü var; 'Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa' dediği gibi. Siz kurtla yiyen kuzu ile ağlayan bir iktidarsınız" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum