phishing

Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Uysal: Seçim Güvenliği İle İlgili Endişe Taşıyoruz

Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Uysal: Seçim Güvenliği İle İlgili Endişe Taşıyoruz

Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Uysal: Seçim Güvenliği İle İlgili Endişe Taşıyoruz
05 Haziran 2018 - 19:17 - Güncelleme: 05 Haziran 2018 - 19:24

Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, "Seçim güvenliği ile ilgili endişe taşıyoruz. Yerel seçimler ve referandumlarla bu endişelerimiz arttı. Önemli olan siyasi partilerin sandık gününde sandık öncesinde de kesin sonuçlar açıklanana kadar mücadele etmeli'' dedi.

 

Habertürk televiziyonunda Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına katılan Uysal, kendisine yöneltilen soruları açıklıkla yanıtladı.

 

Türkiye'nin çok hızlı bir seçim sürecine girdiğini hatırlatan Uysal, "Eğer iktidar partisi bu ittifak yasasıyla beraber millet ittifakı olarak oluşturduğumuz ittifakı görme ihtimali olsaydı yüzde 10"luk seçim barajını kaldırır, bu ittifak yasasını bu şekilde çıkarmazdı diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

 

Millet İttifakının değişen ittifak yasasının sunduğu imkanlardan yararlanmak istediğini hatırlatan Uysal, ittifak içerisinde HDP'nin olmamasını ise şöyle açıkladı: "Türkiye'nin içerisinde bulunan siyasal iklime bizimde kayıtsız kalabilme gibi bir lüksümüz yok. CHP, SP, DP, İyi Parti, daha merkez referansları olan daha merkezde yer alan siyasal partiler, zaman zaman iktidar partisinde de HDP ile ile zaman zaman işbirliği içerisinde süreçler yürüttüğünü biliyoruz. HDP'nin terör örgütüyle ilişkisi açık ve ortadadır. Biz çok açık ve net bir şekilde terörü reddederek terör noktasında aramıza mesafe koyduk. Meşru zemin içerisinde siyasi arenada yer alabilirler ama bizim cenahımızda yer alamazlar."

 

SAHA ARAŞTIRMALARI NE SÖYLÜYOR

 

Uysal saha çalışmalarını da değerlendirerek, geçmiş verilerle tahminde bulunmanın doğru olmadığını ifade etti.

 

Uysal; "Yeni bir seçim sürecindeyiz. Farklı bir seçin süreci. Bu yüzden geçmiş verilere göre bir öngörüde bulunmak doğru değil. Bir çok anket şirketinin verilerinin de seçmen kitlesini etkilemek adına kulanıldığı maesef üzülerek görüyorum. Sağlıklı yapılanlar bir öngörüde bulunabilmek adına bize bir veri verir ama özelikle bu korku ikliminde insanların medeni bir şekilde düşüncelerini bile paylaşmakta zorlandığı bir ortamda, malesef insanların bir resmi görüşü var, bir de gönlünden geçen bir görüşü var. Sahada gördüğümüz suskun önemli bir vatandaş kitlemiz var. Siyasetçiler olarak bizde önemli olan insanları cesaretlendirebilmek" diye konuştu.

 

İKTİDAR ÇOK ÇARPIK BİR ŞEKİLDE KONSALİDASYON YAPTI

 

AK Parti Hükmetinin çok çarpık bir şekilde konsalidasyon yaptığının altını çizen Uysal, şunları kayetti: "Ülkede ne kadar dini cemaat örgütlenmeler varsa ranta ortak ederek, devlete ortak ederek prestije ortak ederek, bu süreç içerisinde siyasal sadakatını pekiştirdi. Diğer tarafta bireysel vatandaşdan büyük sermayeye varıncaya kadar insanlar borçlandırıldı. Diğer tarafta da tarımdan başlayarak borçlandırılmış insanların malesef sosyal yardımlarla beraber, siyasal sadakatının satın alıdnığını görüyoruz. Bir tarafta devlete sırtını dayamış, devletdeki ahbap çavuş ilişkileriyle statü kazanan maddiyat kazanan insanlar var."

 

"UCU KENDİLERİNE DOKUNUNCA"

 

FETÖ ile mücadelenin kolay olmadığını belirten Uysal bunun nedeninin ise hükümet ile suç ortağı olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

 

Uysal, "FETÖ mücadelesi elbette kolay değil. AK Parti ile iç içe geçmiş, zaman zaman beraber suç ortaklığı yapmış bir zaman diliminden geliyoruz. Ne zaman ki ucu kendilerine dokundu böyle bir paralel yapı ile karşılaştıklarını ifade ettiler" dedi.

 

Uysal kendisine yöneltilen soruları samimi ve açıklıkla yanıtlaması dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum