phishing

Afyonkarahisar AİHL TÜBİTAK yarışması Türkiye finaline katılacak

Afyonkarahisar AİHL TÜBİTAK yarışması Türkiye finaline katılacak

Afyonkarahisar AİHL TÜBİTAK yarışması Türkiye finaline katılacak
22 Nisan 2017 - 08:33

Afyonkarahisar AİHL TÜBİTAK yarışması Türkiye finaline katılacak

 

Türkiye’nin en eski ve en prestijli proje yarışması olan “TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” nda, Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Şeyma Nur Çiçek, Sena İrem Çakal’ın hazırladığı Diziler Aracılığıyla Değerlerin Dönüşüme Uğradığına Yönelik Karşılaştırmalı Bir Çalışma: Lise Öğrencileri Örneği konulu projesiyle Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Değerler Eğitimi alanında Bölge 1.si oldu.

İmam Hatip Liseler yaptıkları projelerle 10 tane birincilik elde ederken,7 tane ikincilik ve 3 tane de üçüncülük elde ettiler.

İstanbul’da bulunan imam hatip liseleri 8 derce elde ederken, Ankara’daki imam hatip liseleri 3 derece elde ettiler. Elazığ 2, kayseri, Konya, İzmir, Afyonkarahisar, Adıyaman , Giresun, Şanlıurfa 1 er derece elde ettiler. İstanbul Karta Anadolu İmam Hatip Lisesinin 5 dalda birincilik ile imam hatip liseleri arasında en çok birinciliği toplayan okul oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı başında uygulamaya koyduğu Proje İmam Hatipler, Anadolu İmam hatip liseleri ve İmam hatip ortaokulları akademik, sosyal-kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda başarılı çalışmalara ve etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Okulların, temel eğitimden ortaöğretime geçişteki ve TÜBİTAK Proje yarışmalarında kazandıkları dereceler dikkat çekmeye başladı.

Türkiye’nin en eski ve en prestijli proje yarışması olan “TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına” bu yıl 12 dalda toplam 13940 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 1257 tanesi İmam hatip liselerine ait.

Başvuru sayılarıyla beraber dereceye giren proje sayıları da ciddi oranda artmıştır. Bu sene başvuran 1257 İmam hatip lisesi projesinden 65 tanesi bölge finallerine kalma başarısı gösterdi. 12 bölge finalinde yarışan bu projeler çok önemli dereceler elde ettiler.

Bölge 1.si olan 10 İmam hatip lisesinin projesi Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finalinde yarışacaktır.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum