phishing

Afyonkarahisar 1’inci Film Festivali Ödül Töreni Yapıldı.

Afyonkarahisar 1’inci Film Festivali Ödül Töreni Yapıldı.

Afyonkarahisar 1’inci Film Festivali Ödül Töreni Yapıldı.
08 Mayıs 2018 - 09:55

4-6 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Afyonkarahisar Film Festivali ödül töreni Vali Mustafa Tutulmaz ve sinema sanatçılarının katılımı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde yapıldı.

 

Afyonkarahisar 1'inci Film Festivali ödül törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  Vali Yardımcısı Erhan Günay, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Sinema Sanatçıları Perihan Savaş, Ali Uyandıran, Selahattin Taşdöğen, Mihriban Er, Ali Nuri Türkoğlu, Hacı Ali Konuk, Sinan Albayrak, Görkem Yeltan ve Recep Çavdar ile festivalde ödül almaya hak kazanan yönetmen, yapımcı ve sinemaseverler katıldı.

 

Festivalin açılış konuşmasını Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yaptı.

 

Festival Zaman İçerisinde İlgi Görecektir

 

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz tanıtımın önemine değindi. Biz il olarak tanıtılmanın zorunlu olduğuna inanıyoruz diyerek sözlerine başlayan Vali Tutulmaz: “Bu tanıtılmanın birçok yolu var. Bir taraftan reklam verilerek tanıtılabilir, bir taraftan da bunu sanata büründürerek tanıtılabilir. Biz ikinci yönünü seçtik, sanatla ilimizi tanıtmak istedik, sanatla ilimizi marka değer haline getirmeye çalıştık. Bu yönde Film Festivali başta olmak üzere birçok Festivalin, Fuarın, Çalıştayın, Sempozyumun ev sahipliğini yapmaktayız. İlimizi insanların buluşma noktası olarak tanımlıyoruz. Bütün iklimler burada buluşuyor, yollar burada buluşuyor, lezzetler burada buluşuyor. Bu tür etkinliklerle de Sanat ve Sanatçılar Afyonkarahisar'da buluşuyor. Bu etkinlikte halkımızın ilk olduğu için biraz desteğinde eksiklik olduğunu gördük. Ancak film festivalimizin zaman içerisinde gelişeceğine ve daha iyi bir konuma geleceğine yürekten inanıyoruz. Sanatın ve kültürümüzün aktarılmasına vesile olan sinemaya da Afyonkarahisar halkı zaman içerisinde daha çok ilgi gösterecek diye düşünüyorum” dedi.

 

Afyonkarahisar’da Komedi Filmi Çekilecek

 

Afyonkarahisar’ı anlatacak film hakkında da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Yıllardır Afyonkarahisar’ı tanıtan bir sinema filminin çekilmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyordu, ancak bir türlü sonuçları alınamıyordu. Bu yıl inşallah bunu hep beraber sonuçlandırılmış olacağız. Senaryosunu bir Afyonkarahisar’lı hemşehrimizin yazdığı “Geçerken Uğradım” isimli komedi filmi hazırlanıyor. Afyonkarahisar yolların kesiştiği yer, buluştuğu yer diyoruz. Ancak genelde bu uğramalar Afyonkarahisar'a uğranılmadan hemen yolda geçerken bir karın doyurma şeklinde veya bir hediye alma şeklinde oluyor. Bu film isim yönüyle önemlidir. “Geçerken Uğradım” isimli komedi filmi Runo Yapım tarafından çekilecek ve yönetmenliğini de Onur Bilgin üstlenecektir” şeklinde konuştu. Daha sonra filmin başrollerini paylaşacak isimler Selahattin Taşdöğen ve Mihriban Er kısa birer konuşma yaparak filmin hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler.

 

Filmin Geliri Afyon Eğitim Vakfı’na Gidecek

 

Afyonkarahisar Film Festivali ödül töreninde konuşmasına devam eden Vali Mustafa Tutulmaz; “Bu film gerçekten adında da olduğu gibi önemli film. İnşallah sanatçılarımız iyi bir performans göstererek, gişe rekorları kırar. Ben buradan elde edilecek gelirin de Afyon Eğitim Vakfı'na verilmesini öngördüm. Yapımcı arkadaşlarımız da kabul ettiler. Gelir tamamen Afyonlu gençlerimizin eğitimine harcanacaktır. Gerek filmin çekimine gösterilen destekten dolayı ilgili kurum ve kuruluşlara, gerekse de bu film Festivali'nin yapılmasında emeği geçen başta İstanbul Yazarlar Birliği Başkanımız ve ekibi olmak üzere Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.  3 gün boyunca Festivalin tüm ev sahipliğini üniversitemiz yaptı. Tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz. En önemlisi de festivalimize ilgi duyan hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu festivalin başlangıç olmasını, bundan sonra da sayısının artarak devam etmesini diliyor hepinize en kalbi duygularla selamlarımı iletiyorum. Allah'a emanet olunuz” ifadelerini kullandı.

 

Perihan Savaş’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

 

Konuşmalar sonunda ödül törenine geçildi. Yarışmada Yücel Çakmaklı Özel Ödülü’nü almaya hak kazanan isim Yurtsuz filminin yönetmeni Kerim Abanoz oldu. Mansiyon ödülünü Kerata filminin yönetmeni Kasım Ördek aldı. Üçüncülük ödülü Penaber filminin yönetmeni Ramazan Kılıç’ın, ikincilik ödülü Uzaktaki Yakınlar filminin yönetmeni Durmuş Sorkut’un oldu. Yarışmada birincilik ödülü ise yönetmenliğini Furkan Daşbilek'in yaptığı "Naftalin" isimli film kazandı.  Bir diğer Yaşam Boyu Onur Ödülü ise Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Sinema Sanatçısı Perihan Savaş’a verildi. Daha sonra Sinema Sanatçısı Ali Uyandıran'a Milletvekili Hatice Dudu Özkal tarafından ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verildi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’a Afyonkarahisar Film Festivaline verdiği destektekilerden dolayı Sinema Sanatçısı Perihan Savaş tarafından teşekkür plaketi verilmesinin ardından 3 gün süren Film Festivali sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum