phishing

AFYON KEBABI

AFYON KEBABI

AFYON KEBABI
28 Mayıs 2017 - 16:33

Malzemeler  
1 kg kuşbaşı et  
3 adet kebaplık pide 
1 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım demet maydanoz  
Tuz, karabiber 
1 lt su 
Yapılışı:  1 kg kuşbaşı, 1 lt su ve isteğe bağlı miktarda tuz eklenerek, düdüklü tencerede pişirilir. Piştikten sonra, etin suyuna 1 kaşık tereyağı ilave edilir. Fırından alınan pideler bir tepsiye kare şeklinde doğranır. (Bu yemekte kullanılan pideler ramazan pidesinden farklıdır ve fırınlarda kebaplık pide olarak satılır.) Haşlanan etin suyunu ayrı bir tencereye alırız. Bu etsuyu, doğranmış olan pidelerin ıslatılması ve yeterli yumuşaklığı kazanması için kullanılır. Yeterli kıvama ulaşan pideler alınarak tepsiye döşenir. Sonra kuşbaşı etleri pidenin ortasına yerleştirilir. Üzerine karabiber ekilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.   
NOT: Bu yemek, genellikle Ramazan ayı içinde, iftarlarda davet yemeği olarak yapılır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum