phishing

Afyon Eğitim Vakfı'ndan arsa seferberliği

Afyon Eğitim Vakfı'ndan arsa seferberliği

Afyon Eğitim Vakfı'ndan arsa seferberliği
13 Şubat 2018 - 07:47 - Güncelleme: 13 Şubat 2018 - 08:28

Türk Eğitim Derneği Koleji’nin bulunduğu arsayı satın almak için harekete geçen Afyon Eğitim Vakfı’nın arsayı alabilmesi için Afyonkarahisarlı hayırseverlerin de desteğine ihtiyacı olacak.

 

Afyon Eğitim Vakfı tarafından Vakıf’ın faaliyetlerini kamuoyuna duyurmak amacıyla İkbal Termal Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Emekli Albay Murat Diker katıldı.

 

“MADDİ İMKANI OLMAYAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

 

Toplantıda Afyon Eğitim Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Vakıf Genel Sekreteri Emekli Albay Murat Diker, “Vakfımızın amacı Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı veya Afyonkarahisar doğumlu öğrenim gören ancak maddi imkanlardan yoksun gençlerimizin daha üst seviyede eğitim yapabilmelerini sağlamak, sosyal sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, bilim ve sanat dallarında çalışma ve araştırma yapanlara parasal yardımda bulunmak, böylece Türk Gençliğine katkıda bulunmaktır” dedi.

 

“BURS ALAN ÖĞRENCİ SAYIMIZI ARTIRMAK İÇİN SMS İLE BAĞIŞ SİSTEMİNİ OLUŞTURUYORUZ”

 

1987 yılından bu yana öğrencilere burs verdiklerini belirten Diker, “Kuruluşunu müteakip 1987 yılında yükseköğrenim gören 25 öğrenciye burs verilmiştir. 2016-2017 dönemi için 405 öğrenciye 9 Ay Süre ile 200 TL. verilmiştir. 2017-2018 döneminde ise bursiyer sayısının 425 olması öngörülmüştür. Kuruluşundan bu yana toplam 2999 öğrenciye burs verilmiştir. Bağış miktarının artırılması ve daha çok bağışçıya ulaşmak maksadıyla SMS ile bağış toplanması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

 

Türk Eğitim Derneği Koleji’nin (TED) bulunduğu arsa ile ilgili bir gelişmenin olduğunu, bu gelişmeden doğan fırsatın kullanılması hâlinde önemli bir imkana kavuşacaklarını kaydeden Diker, “Eski Maliye Bakanımız İsmet Attila döneminde Afyon Eğitim Vakfı’na 49 yıllığına irtifak hakkı ile tahsis edilen arsa üzerine bugünkü TED Koleji’nin bulunduğu okullar yapılmıştır. 4706 sayılı yasada yapılan değişiklikle vakfımıza bu arsanın yarı bedelini ödeyerek satın alma imkanı getirilmiştir. Kanun değişikliği sonrasında Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri Hüsnü Serteser (Başkan), Burhanettin Çoban (İkinci Başkan), Şuayp Demirel, Yavuz Kocaşaban, A.Salim Pancar ve Metin İplikçioğlu arsa alım kampanyasında öncülük yaparak 100.000 TL bağış yapmayı taahhüt etmişlerdir. Arsanın satın alınabilmesi için Afyonkarahisar ve başta Ankara ve İstanbul olmak üzere diğer illerde yaşayan Afyonkarahisar’lı hayırsever işadamlarının da desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

“VAKIFLARIN İCRAAT YAPMASI İÇİN GELİRİ OLMASI GEREKİYOR”

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de bahse konu arsanın satın alınması için tüm Afyon’a çağrı yaptı. Serteser, “Değiştirilen bir kanunla TED Koleji’nin bulunduğu, Milli Emlak’a ait olan arsayı Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırmak istiyoruz. Bu konuda da değerli yönetim kurulu üyelerimiz 100’er bin lira bağış taahhüdü verdiler. Taaddüdünü ilk gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban oldu. Hayırsever işadamlarımızdan, yurtdışındaki hemşerilerimizden bu konuda katkı bekliyoruz. Vakıfların daha iyi icraat yapabilmesi için gelirlerinin olması gerekiyor. Biz de bu konuda arsayı kazandırarak iyi bir gelir elde etmek istiyoruz. Herkes kendi gücünce bu kampanyamıza katılabilir” dedi.

 

SERTESER’DEN, BAŞKAN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR

 

Afyon Eğitim Vakfı’nın çalışmaları hakkındaki değerlendirmesini de basın mensupları ile paylaşan Serteser, “Burslarımızı 2015 yılından itibaren artırdık.2015 yılından önce 126 olan bursiyer sayımızı bugün 425’e çıkardık. İnşallah daha yüksek miktarları bu yıl ve önümüzdeki yıllarda başarılı öğrencilere veririz. İnşallah onlar da bizi temsil eder ve önemli yerlere gelerek burs sayımızı artırmada etkin olurlar. Bizim en önemli destek kaynağımız Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban oldu. Özveri ile buraya eğitim olduğu için en önemli katkıları sunuyor. Yönetim kurulu üyelerimize de kadın kollarımıza da, burs veren hayırseverlerimize de çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

“BU İMKANI KAÇIRMAMAMIZ GEREKİYOR”

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban da Türk Eğitim Derneği Koleji’nin bulunduğu arsanın çok değerli olduğuna dikkat çekti. Çoban, “Yeni yapılan yasa değişikliği ile irtifak hakkı tesisi edilerek şirketlere, şahıslara verilen hazine arazilerinin satın alınması imkanının tanınmasıydı. Bizim vakfımızın bir avantajı daha var. Eğer vergi muafiyeti tanınan veya kamu yararına çalışan bir vakıf olursa, yapılan faaliyetler de eğitim faaliyeti olursa devletimiz bu arsayı yarı bedeli ile satabiliyor. Bu imkanı kaçırmamamız gerekiyor. İnsanlar, makamlar gelip geçici. Ama o arsayı kimse Kıyamet kopuncaya kadar götüremez. Arazimizin olduğu yer Afyon’umuzun en güzel yeri. 22 bin 500 metrekarelik bir alan. Bu arsanın alınması ile Afyon Eğitim Vakfı’nın çok daha fazla gelişeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum