phishing

Afyon’da Terör Örgütü Deaş’a Yönelik Operasyon

Afyon’da Terör Örgütü Deaş’a Yönelik Operasyon

Afyon’da Terör Örgütü Deaş’a Yönelik Operasyon
20 Ocak 2016 - 13:12

 Afyonkarahisar’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonda 1'i Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına alınırken, zanlılardan 3’ünün zaman zaman Suriye’deki çatışma bölgelerine gidip geldikleri belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, operasyonun Afyonkarahisar merkezli olduğu belirtildi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda polislerin zanlıları 4 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldıkları aktarıldı. Yaklaşık 60 polisin katıldığı operasyonda 6 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldığı ve 6 zanlının gözaltına alındıkları kaydedildi. Yapılan operasyonda Suriye uyruklu S.A.A., T.A., N.M.Ö., A.Ç., E.B., M.A. gözaltına alındı. Zanlılardan T.A., N.M.Ö., A.Ç.’nin Afyonkarahisarlı oldukları belirtilirken, Suriye uyruklu S.A.A.’nın ise Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) öğrenci olduğu bildirildi.
Resmi kaynaklardan edinilen bilgilerde zanlılardan 3’ünün zaman zaman Suriye’deki çatışma bölgelerine giderek örgüt adına savaştıkları da öne sürüldü. Yapılan operasyonda örgüte ait çok sayıda dokümanın da ele geçirildiği öğrenilirken, ayrıca zanlıların örgütü militan kazandırmak için üniversite başta olmak üzere bir çok alanda farklı çalışmalar yürüttükleri bildirildi. Operasyonda polisin hücre evlerin önceki gün sabah saatlerinde bastığı kaydedilirken, gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgularının 2 gün sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan şahıslar bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliye girişinde yüzlerini elleri ve giysileri ile kapatmaları ise dikkatlerden kaçmadı. Şahısların adliyedeki sorgularının tamamlanmasının ardından öğle saatlerinde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum