phishing

Afyon Belediyesi’ne 11 ödül birden

Afyon Belediyesi’ne 11 ödül birden

Afyon Belediyesi’ne 11 ödül birden
18 Kasım 2017 - 14:17

Afyon Belediyesi’ne 11 ödül birden

 

 

TARİHİ Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl Türkiye genelinde 16'ncısı düzenlenen, 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ödüle layık görüldü.

 

'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödül töreni Antalya’da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirildi.  Afyon Belediyesi, Ahmet Mehmet Efendiler, Demiryalan, Kadınana, Sahipler Sultan Türbelerinin Restorasyon Projeleri; Ali Ağa, Arapmescit, Taşpınar Çeşmelerinin Restorasyon Projeleri; Bedesten Çarşısı Restorasyonu; Kültür Sanat Evi ve Akmescit Kültür Evleri Restorasyon Projeleri; Kentsel Sit Alanı İçinde Bulunan Sokakların Sağlıklaştırma Projelerinden uygulama alanında ödül almaya hak kazandı.

 

 

Tarihi Kentler Birliğinin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni Antalya’da yapıldı.Bu yıl 16.’sı düzenlenen yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü, Mudurnu Ahiler Müzesi ve Kanuni Sultan Süleyman Camisi Restorasyonu projesiyle Mudurnu Belediyesi kazandı. 143 projenin katıldığı yarışmada Melikgazi Belediyesi ve Uçhisar Belediyesi ise Jüri Özel Ödülüne değer bulundu. Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülünün yanı sıra Proje, Uygulama, Süreklilik ve Başarı kategorilerinde de , 69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı ödülü verildi.

 

Başkan Çoban Konuya ilişkin olarak açıklama yaptı.Çoban;”Tarihi Kentler Birliğinin ülke çapındaki yarışmasına proje dalında 5 ,Uygulama dalında 6,toplam 11 proje ile katıldık.Hem proje ve hem de uygulama dalında 11 projemizle ödülümüzü Antalya’da düzenlenen toplantıda Tarihi Kentler Birliği Ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinden aldık.Sokak Sağlıklaştırma Projesi,Bedesten,Kültür Sanat Evi,Çeşme restorasyonları vs. uygulamalarımızla Afyonkarahisar Belediyesi olarak ilk defa ödülümüzü aldık.Tarihe ve tarihi eserlerimize sahip çıkıyor, restore ediyoruz. Emeği geçen tüm belediye çalışanlarını canı gönülden kutluyorum.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum