phishing

Afyon’a gelecek hafta kar geliyor

Afyon’a gelecek hafta kar geliyor

Afyon’a gelecek hafta kar geliyor
19 Kasım 2017 - 16:18

Afyon’a gelecek

hafta kar geliyor

 

Ülkemiz gelecek hafta başından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girerken, hafta boyu sağanak yağmurların  görüleceği Afyonkarahisar’da Çarşamba günü  kar yağışı bekleniyor

 

KURTULUŞ-Bir süredir pastırma yazının yaşandığı Afyonkarahisar’da gelecek hafta yılın ilk karının düşmesi bekleniyor.

Hafta başından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi beklenen Türkiye’de yağışlar, batı kesimlerden başlayarak hafta boyunca etkili olacak. Hafta sonuna kadar Afyonkarahisar ve çevresinde sağanak yağış geçişleri görülecek, Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, ülkemiz yeni bir yağışlı sistemin etkisine girerken, Afyonkarahisar, yeni haftayı sağanak yağmurlu geçirecek. Çarşamba günü ise karla karık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Afyonkarahisar’da hafta başından itibaren görülecek yağışlı ve soğuk hava hafta sonuna kadar sürecek. Sıcaklıklarda önemli düşüşler yaşanacak. Çarşamba günü karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin tamamında yağış beklenirken, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Afyonkarahisar ve çevresinde özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Afyonkarahisar’da Kasım ayı olmasına rağmen gündüz 16 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyir ediyor.

Sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar kış mevsimine sayılı günler kalan park ve bahçelere akın ederek güneşli havanın tadını çıkarıyor.

DON VE SİS OLAYI GÖRÜLECEK

Bahardan kalma günleri yaşayan vatandaşlara üzücü haber ise Meteoroloji Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü’nden geldi. Kurum yetkililerinden alınan bilgilerde, 19 Kasım Pazar gününden itibaren kent genelinde hava sıcaklıklarında hissediler derecede düşüş yaşanacağı belirtildi. Hafta başından itibaren Afyonkarahisar ev bölgesinin batıdan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmeye başlayacağı ve 21 Kasım Salı günü ise karla karışık yağmurun beklendiğini ifade edildi. Soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklarında “0” dereceye kadar düşeceği ve beklenen en yüksek sıcaklık değerinin ise 6 derece seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor. Yetkililer özellikle sabah sisli hava konusunda vatandaşları ve sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyarmayı ihmal etmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum