phishing

300 MHP’li yeni oluşuma katıldı

300 MHP’li yeni oluşuma katıldı

300 MHP’li yeni oluşuma katıldı
16 Eylül 2017 - 12:17

300 MHP’li yeni oluşuma katıldı

 

Afyonkarahisar’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa ederek, parti kurma çalışmaları içerisinde olan Meral Akşener’e katılan 300 üye dün düzenlenen basın toplantısı ile istifa etti

 

KURTULUŞ-MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in yeni kurma çalışmaları içerisindeki partiye destek vermek için istifa ettiklerini belirten MHP’liler adına bir konuşma yapan eski Merkez İlçe Başkanı  Alper Yağcı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde demokratik haklarını kullanarak kongre yapılmasını talep ettiklerini belirterek, bu taleplerinin keyfi olarak reddedildiğini söyledi. Yağcı, “Türk Milliyetçilerinin parlamenter sistemden yana tavır ortaya koyarak referandum sürecinde vermiş olduğu demokrasi mücadelesi milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu sebeple yeni bir oluşumu (partinin kurulmasını) milletimiz istemiş ve yeni partiyi milletimiz kurma arzusu içine girmiştir. Yeni partimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine bağlı olacağına inancımız tamdır. Bu sebeplerden dolayı Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapan Türk İslam Davasına Ömrünü Adamış insanlar olarak yüreğimiz buruk ama doğru olduğuna inancımız tam olarak sayın Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyoruz” dedi. Yağcı istifa edenlerinin sayısını ise 300 olarak açıkladı.

YENİ BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİZ

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan ise konuşmasında, MHP’den ayrılış sebeplerini anlattı. Akcan, “Ülkücü hareketin siyasi otağı bildiğimiz, demokratik bir anlayış içerisinde yönetildiğini yönetilmesi gerektiğini bellediğimiz Milliyetçi Hareket Partisinde son dönemlerde bunu göremediğimizden ve önümüzün kesilmesinden dolayı yeni bir arayış içerisine girmek zorunda kaldık. Hepimiz ülkücüyüz, milliyetçiyiz. Hiç kimse bizim ülkücülüğümüz yargılayamaz, ülkücülüğümüzü tartamaz. Bu anlayış içerisinde siyaset hayatımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İSTİFA ETTİĞİMİZ İÇİN HÜZÜNLÜYÜZ

MHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Mehmet Telek ise istifalar nedeniyle hüzünlü olduklarını, yeni oluşumun içerisinde olmalarından dolayı da sevinçli olduklarını dile getirdi.

Telek, “Yaşımıza göre en az 40 45 yıldır bir hareketin içerisinde olan, sıkıntı çeken, cezaevlerinde çile çeken ve 5 bin şehidi olan bir siyasi hareketin Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyoruz. Bunun için için hüzünlüyüz. Yeni bir hareketin içerisinde olmamızdan dolayı da sevinçliyiz” şeklinde konuştu.

DEĞİRMEN’DEN ERDOĞAN’A GÖNDERME

MHP Çobanlar eski İlçe Belediye Başkanı Sefa Değirmen ise şöyle konuştu:
“Sayın Meral Akşener bugün için bizim genel başkanımız, Cumhurbaşkanlığı için adayımız olan tek kişidir. Ve Meral Akşener o kınalı eliyle Tayyip Erdoğan’a tokadı vuracaktır” dedi.

Konuşmaların ardından istifa dilekçeleri ile kameralara poz veren MHP’liler imzaladıkları istifa dilekçelerini seçim kurullarına gönderdiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum